Nye smitteverntiltak i Verdal: Anbefaler bruk av munnbind

Verdal kommune gikk torsdag ut med nye anbefalinger for sine innbyggere.

Kommuneoverlege Ragnhild Holmberg Aunsmo i Verdal kommune.  Foto: Leif Arne Holme

Saken oppdateres.

Torsdag gikk Verdal kommune ut med nye lokale anbefalinger, som gjelder i tillegg til de nasjonale innstrammingene som varer til 18. januar.

- Smittetrykket er betydelig i vår region, og innstramninger og strengere tiltak etterlyses i organisasjonen og av publikum, sier kommuneoverlege Ragnhild Holmberg Aunsmo i en pressemelding på kommunens nettsider torsdag.

LES OGSÅ: Tre nye smittetilfeller i både Levanger og Verdal

Anbefalinger om munnbind

Nå anbefaler kommunen bruk av munnbind innendørs på offentlige steder der det kan oppstå trengsel.

Helsepersonell utenfor institusjon, samt virksomheter med en-til-en-kontakt anbefales dessuten å bruke munnbind i situasjoner hvor man ikke kan holde en meters avstand.

Fra før har en rekke kommuner i Trøndelag innført lignende anbefalinger eller påbud. I nabokommunen Levanger anbefales munnbind når man er utenfor eget hjem, spesielt i butikk, enten man er ansatt eller besøkende.

LES OGSÅ: Nye anbefalinger i Levanger

Presiserer nærkontakt-regler

Samtidig presiserer Verdal kommune hva som gjelder for nærkontakter:

"Ved påvisning av smitte skal personen som er smittet være isolert. De som har vært i nærkontakt med personen når denne har kunnet spre smitte skal være i karantene. Når nærkontakten bor sammen med flere må de i i husstanden være særlig oppmerksomme på symptomer. I mange situasjoner anbefales begrensning tilnærmet karantene også for disse nærkontaktene til nærkontakter," skriver kommunen.

De anbefaler dessuten sterkt å unngå kontakt med mange, med risikogrupper og med helsepersonell.

Videre poengteres det at for å stoppe smittespredning er det viktig at man er særlig oppmerksomme på hvordan viruset smitter, og at man begrenser så mye som mulig de situasjonene hvor smitte kan skje.

LES OGSÅ: Koronasmittet brøt isolasjonen - ble tatt på fersken av politiet

På forsiden nå