Statsforvalteren ber trøndere unngå reiser til Oslo-området

På grunn av utviklingen med det muterte viruset på Østlandet ber Statsforvalteren i Trøndelag nå alle trøndere om å unngå reiser til Oslo-regionen.

Fylkeslege Jan Vaage. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.  Foto: Espen Bakken

Saken oppdateres.

Oppfordringen ble sendt ut av Statsforvalteren i Trøndelag mandag morgen og kommer etter at fire kommuner i fylket allerede før helga ba folk om å unngå reiser til regionen.

– Vi støtter sterkt de kommunene som har bedt innbyggerne ikke reise til de aktuelle kommunene, det er en god anbefaling for alle innbyggerne i Trøndelag, sier fylkeslege Jan Vaage.

LES OGSÅ: Slik gikk det på Værnes da alle passasjerene fra Østlandet måtte teste seg

Vaage ber trønderne om å følge de nasjonale og lokale smittevernrådene ekstra godt.

Også tilreisende fra det aktuelle området anbefales å teste seg for koronasmitte. Også dem som har hatt besøk av folk fra Oslo-regionen, bes teste seg.

LES OGSÅ: Dette er de nye tiltakene på Østlandet

Tilreisende fra de ti østlandskommunene blir også anbefalt å teste seg for covid-19. Det gjelder også personer som har hatt gjester fra disse kommunene. Alle som har vært i Oslo-regionen de sist ti dagene, bes bestille koronatest og begrense sosial kontakt.

– Det kan også være lurt å ta en samtale med arbeidsgiver om du er usikker på om du kan møte på jobb dersom du har vært på reise, eller hatt besøk av gjester, fra Oslo-regionen, sier Vaage videre.

LES OGSÅ: St. Olav vil avsløre nye koronamutasjoner

På forsiden nå