- Det kan jo hende at dette viruset kommer til Norge også

Husker du hva du tenkte da et ukjent virus var på vei mot grensene våre?

Saken oppdateres.

I en ny podcastserie på adressa.no tas du med tilbake til våren 2020. På dette tidspunktet hadde mange problemer med å forholde seg til viruset. Det var en utbredt oppfatning av at innbyggerne i Norge og Trøndelag var trygge, og at viruset ikke ville påvirke oss i så stor grad.

Så feil kunne man ta.

Da alt stanset er en podcast laget av Historiebruket for Adresseavisen.  Foto: Illustrasjon: Ingrid Meisingset

I den nye podcasten «Da alt stanset» kan du høre Randi Lillealtern og Guro Kulset Merakerås fortelle historien om hvordan møtet med pandemien satte livet til fem mennesker fra ulike deler av arbeidslivet i spill.

Kafégrunder Christina Christensen må stenge ned, anestesisykepleier Kathrine Sjøttem får en helt annen hverdag, kjøpmann Rune Wæraas opplever fullstendig kaos på butkken, start-up-sjef Ellen Loxley må permittere seg selv, og næringslivsleder Marianne Danielsen må i tillegg til å holde bedriften flytende også håndtere en situasjon hvor hun ikke får treffe sin syke mor.

Du finner podcasten på Spotify, iTunes og Acast. Du kan også oppsøke vår egen podcastside. Du kan også gå inn på alle epiosdene ved å bla deg lenger ned i saken.

Podcasten er produsert av Historiebruket for Adresseavisen.

Podcasten «Da alt stanset» er laget av Guro Kulset Merakerås (t.v.) og Randi Lillealtern,  Foto: Rune Petter Ness

Teaser: Da alt stansetEpisode 1: Uskyldens tid“«Det kan jo hende at dette viruset kommer til Norge også», sier en økonom på Dagsrevyen. Men vi tror ikke helt på det. Kafégründer Christina har tatt opp lån til virksomheten med sikkerhet i eget hus. Sykepleier Kathrine ser med skrekk hvordan helsevesenet i andre land blir overbelastet - vil det samme skje her?

Episode 2: 12. marsDet reneste galskap bryter ut på Rema-butikken til Rune. Sykepleier Kathrine og kollegene frykter mangel på smittevernutstyr. Mens de fleste får beskjed om å håndtere pandemien hjemmefra, er noen yrkesgrupper nødt til å gå på jobb som normalt.

Episode 3: PermitteringsmørketEllen Loxley er på full fart inn i et mørke hun ikke har kjent på før. Hun har brukt de siste seks årene på å lede og utvikle bedriften Lykkelig som liten. En drøy uke etter nedstengingen er Ellen permittert.

Episode 4: Det skulle ikke skjeMarianne Danielsen er bekymret for den alzheimersyke moren. Samtidig forsøker hun å navigere i ukjent terreng for å berge Engasjert byrå. I april går alarmen. Viruset har kommet seg inn på sykehjemmene.

Episode 5: Slitasjen melder segHvordan skal Kathrine og de andre sykepleierne greie å stå i trykket? St. Olavs hospital må klare seg uten sommervikarer fra Sverige. Etterslepet på annen pasientbehandling begynner å bli skremmende stort.


På forsiden nå