Trønder-kommuner med «sterke anmodninger» for å hindre villsmitte av mutert virus

Trondheim og Stjørdal kommune fraråder trøndere å reise til- eller få besøk fra bergensområdet, ifølge en pressemelding søndag kveld.

Rita Ottervik (Ap) og kommunedirektør i Trondheim, Morten Wolden, ved en tidligere anledning.   Foto: Håvard Haugseth Jensen

Saken oppdateres.

Kriseledelsen i kommunen har møttes søndag kveld. Etter møtet melder kommunen at de sammen med Stjørdal kommune har gjort nye vurderinger av smittesituasjonen.

«Vi tenker nå spesielt på Bergensområdet og andre kommuner som i kveld har iverksatt tiltak etter påvist villsmitte av mutert virus. Nå må vi som aldri før stå samlet for å hindre ukontrollerbar smitte, og her er våre sterke anmodninger», skriver kommunene.

Les også: Byrådet i Bergen: Vi trykker på den røde knappen

I lista som følger ber de folk ha skjerpet fokus på koronareglene.

Her er anmodningene fra Trondheim kommune:

  • Alle som har planlagt reise med fly, tog eller bil til Bergensområdet bes om å ta en streng vurdering av nødvendigheten. Er du i tvil – ikke reis!
  • Dere som allikevel må til Bergen, eller må få besøk fra Bergensområdet i privat regi eller i forbindelse med jobb, vær ekstra oppmerksom på avstander og hygienetiltak.
  • Vi må alle ha et skjerpet fokus på lokale og nasjonale regler for å forebygge spredning av mutert virus.
  • Følg med på din kommunes hjemmeside som har oppdatert informasjon om situasjonen og hvilke tiltak som gjelder.

Les også: Melder om lave smittetall i helga

Dette skjer i Bergen

Fra klokka 18 søndag og i sju dager framover er kommunene Bergen, Ulvik og Kvam så og si nedstengt, etter at regjeringen har innført strenge tiltak i området.

– Vi har to aggressive mutanter i byen samtidig. Det sørafrikanske viruset har ikke bitt seg fast ennå i Bergen eller i Norge. Vi må gjøre alt for å slå det ned, sa byrådsleder i Bergen, Roger Valhammer (Ap), på en pressekonferanse søndag ettermiddag.

Kommunen håper det er mulig å slå ned viruset ved å innføre svært inngripende tiltak i en kort periode.

– Derfor trykker vi nå på den røde knappen, sa Valhammer.

Les også: Dette skjer hvis mutant-viruset løper løpsk i Trøndelag

På forsiden nå