Oppretter omfattende tilsyn etter barnedødsfallet i Trøndelag

Det skriver Statsforvalteren på sine hjemmesider.

Barnet døde på St. Olavs hospital i desember i fjor.   Foto: Kim Nygaard

Saken oppdateres.

Statsforvalteren i Trøndelag oppretter tilsynssak med i alt fem ulike instanser etter barnedødsfallet i desember i fjor, opplyser de. Dette etter at det fem måneder gammelt spedbarn under barnevernets omsorg døde i desember i fjor. Tilsynet omfatter flere kommuner i Trøndelag. Barnet bodde i et fosterhjem i Nord-Trøndelag.

LES OGSÅ: Legene fant både nye og gamle skader på barnet

Barnet døde etter kort tids opphold på St. Olavs hospital. Politiet besluttet å etterforske saken i etterkant av dødsfallet. Statsforvalteren har parallelt med dette opprettet tilsyn med flere involverte instanser i barnevernsaken.

- Vi er nå helt i starten av det som blir et omfattende tilsyn, sier Marita Ugseth hos Statsforvalteren i Trøndelag.

LES OGSÅ: Spedbarn døde på sykehus – to omsorgspersoner siktet

Statsforvalterens oppgave er å se om de ulike instansene i barnevernssaken har utført sitt arbeid etter barnevernlovens bestemmelser.

I første omgang innhenter Statsforvalteren redegjørelser og dokumentasjon fra de ulike instansene som er omfattet av tilsynet. Dette vil så inngå som en del av grunnlaget for ytterligere oppfølging fra Statsforvalteren i Trøndelag.

På forsiden nå