Krever fotoboks etter at mann ble tatt i 288 kilometer i timen

Saken om å få satt opp fartsmåling i Soknedalstunnelen er tatt opp i formannskapet.

Videoen av råkjøringen er delt i flere sosiale medier.  Foto: Skjermdump

Saken oppdateres.

For to uker siden ble det kjent at politiet siktet en mann i 20-årene for å ha kjørt i 288 kilometer i timen i Soknedalstunnelen i Midtre Gauldal. Dette skjedde etter at politiet ble kjent med at det lå en video på sosiale medier som viste den høye hastigheten.

Nå har en gjeng ungdommer gått ut og sagt at de krever at det blir satt inn en fotoboks i tunnelen, skriver NRK Trøndelag.

– Skjer det ei ulykke vil det ramme hardt. Vi er ei så lita bygd med få innbyggere så det vil i tilfelle bli veldig trist for alle, sier Andrea Maria Hanshus til NRK.

LES OGSÅ: Siktet for å ha kjørt i 288 km/t – nekter for at han kjørte

En mann i 20-årene er siktet for å ha råkjørt i 288 km/t i en tunnel og ytterligere en person er siktet av politiet. Ingen av dem erkjenner straffskyld.

Ungdommene får støtte fra politikerne i kommunen, og ifølge NRK skal saken ha vært tatt opp i formannskapet, og de vil be Statens vegvesen om å få satt inn fartsmåling i tunnelen.

Politiet beslagla både førerkortet og bilen til den siktede mannen i 20-årene. Det er 80-sone på strekningen, og ifølge politiet skjedde råkjøringen i november i fjor.

LES OGSÅ: Mann i 20-årene siktet for å ha kjørt i 288 km/t i tunnel

På forsiden nå