Stjørdal viderefører koronatiltak på ubestemt tid

Stjørdal kommune ber fortsatt innbyggerne være tilbakeholdne med private besøk og begrense turer til butikker og restauranter.

Stjørdals-ordfører Ivar Vigdenes (Sp).  Foto: jens petter søraa

Saken oppdateres.

Dette er blant anmodningene fra kommunen som nå videreføres på ubestemt tid, opplyser kommunen i en pressemelding tirsdag morgen.

Anmodningene skulle i utgangspunktet gjelde ut 3. mars, men kommunen opplyser at de i stor grad videreføres.

– Vi vil imidlertid følge situasjonen tett også framover. Endringer kan inntreffe som gjør det nødvendig med innstramminger, og vi er blant annet spent på hvordan antatt økt mobilitet i vinterferien vil slå ut, skriver kommunen i pressemeldingen som er undertegnet av ordfører Ivar Vigdenes (Sp), kommunedirektør Tor Jakob Reitan og kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen.

– Det er derfor viktig at vi alle følger rådene i så stor utstrekning som mulig, da vi er i en situasjon hvor smitten raskt kan øke igjen, står det også.

LES OGSÅ: Ber innbyggerne unngå unødvendige reiser til Trondheim

Dette er anmodningene fra kommunen:

  • å til enhver tid følge de gjeldende nasjonale råd og forskrifter.
  • å unngå unødvendige reiser til – eller besøk fra – områder med pågående koronautbrudd.
  • å være tilbakeholdne med private besøk og begrense antall ærender i butikker og restauranter etc.
  • å bruke hjemmekontor der hvor det er hensiktsmessig ut fra arbeidets art.
  • å laste ned og ta i bruk smittestopp-appen.
  • å benytte munnbind i kollektivtrafikk, drosje, butikker, kjøpesenter, frisør, hudpleie, spisesteder og offentlig rom for øvrig. (Dette gjelder ikke for barn under 12 år, eller for dem som av medisinske eller andre årsaker ikke kan bruke munnbind).
  • at alle serverings- og skjenkesteder registrerer alle enkeltkunder ved ankomst.
  • at butikker, kjøpesentre og andre utsalgssteder sørger for at det ikke er flere til stede i lokalene enn at det kan holdes minst en meters avstand. Tillatt antall kunder i lokalet skal beregnes ut fra størrelsen på lokalet. Det skal om nødvendig gjennomføres vakthold for å sikre at kravet etterkommes.

Skoler, barnehager og institusjoner/bosenter fortsetter på gult nivå som i dag, opplyser kommunen.

LES MER: Vil ha felles nedstengning hvis mutert koronavirus kommer til regionen

I pressemeldingen minner de også om forskriften om munnbindbruk på flyplassen, der reisende som ankommer Trondheim lufthavn skal benytte munnbind fra de går av flyet til de forlater området til Avinor.

– Plikten til å bruke munnbind gjelder ikke for barn under 12 år, eller personer som av helsemessige eller andre årsaker ikke kan bruke munnbind, skriver de.

På forsiden nå