Elleve smittede i utbrudd i Stjørdal - har vært innom treningssentre

Elleve smittede knyttes nå til ungdomssamlinger med over 70 personer i påsken.

Flere fester med ungdom i påska skal ha spredt koronasmitte i Stjørdal.  Foto: THERESE ALICE SANNE

Saken oppdateres.

Over 70 ungdommer kobles til smitteutbrudd i Stjørdal etter flere fester i påsken. Nå har smittesporerne i Stjørdal knyttet elleve smittetilfeller til utbruddet.

- Vi har funnet fire smittede på hurtigtest i dag. I tillegg har en som har reis hjem etter påsken testet positivt i sin hjemkommune. Med de smittede fra i går er det nå funnet elleve smittede i utbruddet, hvorav ti hører til i Stjørdal, skriver kommunen i en pressemelding fredag kveld.

De opplyser at de fredag kveld sikrer kontakt med de siste nærkontaktene som skal testes lørdag.

Totalt er det påvist tolv smittetilfeller i kommunen denne uken.

LES OGSÅ: Fire nye smittet: – Ber alle ta alenehelg

Besøkte treningssentre

- Flere av de smittede har vært flittige gjester på to treningssentre i Stjørdal den siste uka også. Mange har derfor fått SMS og blitt anbefalt å teste seg fordi de har vært der samtidig, skriver kommunen.

Kommunen mangler fredag kveld prøvesvar på tester tatt av nærkontakter torsdag kveld og fredag. De forventer derfor at smittetallet stiger gjennom helgen.

- Vi vet forhåpentligvis mer i morgen, da får vi svar fra prøver torsdag og fredag, skriver assisterende kommunedirektør, Tore Rømo, i en melding til Adresseavisen.

Kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen skriver i en melding til Adresseavisen at kommunen fremdeles får tak i nye nærkontakter som var avglemt ved første gjennomgang av påsken.

- Teamet gjør en kjempeinnsats og er like stødige med godt humør, skriver Vonen om smittesporerne i kommunen.

LES OGSÅ: Over 2000 trøndere i karantene: - Må spørre om vi har senket skuldrene litt for mye

På forsiden nå