Kjører traktorkaravane til byen – markerer misnøye og klart brudd i landbruksoppgjøret

Bønder protesterer mot tilbudet de har fått i landbruksoppgjøret.

«Norge trenger bonden» er et av slagordene til medlemmene av Norsk Bondelag.   Foto: LEIF ARNE HOLME

Saken oppdateres.

Torsdag ble det klart at bøndene ikke godtar statens tilbud i landbruksoppgjøret. Fredag arrangeres det demonstrasjoner over hele landet.

På Mære har flere tatt traktoren fatt for å markere sin misnøye, de skal kjøre i traktorkaravan til Steinkjer sentrum. Karavanen benytter parallellveien til E6, skriver Steinkjer24.

Steinkjer24s journalist på stedet anslår at rundt 20 traktorer er en del av denne ansamlingen fra Mære, men det foregår markeringer flere andre steder også. Det er varslet demonstrasjoner landet rundt.

Under en pressekonferanse torsdag ettermiddag gjorde Norsk Bondelag det klart at de ikke ønsket å forhandle. Bøndene krever 2,1 milliarder kroner i økte bevilgninger, mens tilbudet fra staten var på 962 millioner kroner.

Rundt 20 traktorer er med i demonstrasjonen.  Foto: LEIF ARNE HOLME

– Avstanden var for stor mellom regjeringens virkelighetsforståelse og det inntektsløftet vi mener er helt nødvendig. Derfor bryter vi, sa leder Lars Petter Bartnes i Norges Bondelag i en pressemelding da nyheten ble kjent.

Også i traktorkaravanen markeres det et tydelig standpunkt. De har med plakater med slagordene «Brudd!» og «Norge trenger bonden».

På forsiden nå