Ber stjørdalinger holde seg unna Trondheim

Stjørdal kommune ber sine innbyggere om å unngå reiser til og besøkende fra Trondheim.

Stjørdal: På grunn av smittesituasjonen, mener ordfører Ivar Vigdenes (Sp) at Stjørdal ikke kan delta i den nasjonale lettelsen av koronatiltak.   Foto: Rune Petter Ness

Saken oppdateres.

I en pressemelding skriver Stjørdal kommune at Trøndelags nest mest folkerike kommune på nåværende tidspunkt ikke vil delta i de nasjonale tiltakene for å lette på smitteverntiltak.

LES OGSÅ: Trondheim strammer inn etter smitteoppblomstring

Viderefører tiltak

«Med henblikk på smittesituasjonen i Trondheim og lokalt har ledelsen i Stjørdal kommune kommet til at vi ikke kan bli med på disse lettelsene nå. Det er derfor besluttet å videreføre dagens nasjonale anbefalinger og regler. Dette foreløpig med ytterligere én uke for Stjørdal kommunes del, til og med torsdag 3. juni», heter det i pressemeldingen fra ordfører Ivar Vigdenes (Sp), kommunedirektør Tor Jakob Reitan og kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen.

LES OGSÅ: 47 nye smittetilfeller i Trondheim tirsdag

Innfører munnbindpåbud

Det innebærer blant annet at det i Stjørdal fortsatt vil være skjenkestopp klokken 22, krav om matservering ved alkoholskjenking og at det fortsatt vil være en anbefalt gruppestørrelse ved organisert virksomhet i breddeidrett og kultur på maksimalt ti personer innendørs og 20 utendørs. Videre skal det fortsatt være maksimalt ti personer på private sammenkomster innendørs og 20 utendørs.

Videre innfører Stjørdal påbud om munnbind på offentlige steder.

LES OGSÅ: Nabokommunene har også tidligere vært urolige for situasjonen i Trondheim

Gult nivå i skolen

«Med henvisning til smittesituasjonen i Trondheim anmodes det videre sterkt om å unngå reiser til eller besøk fra kommunen. Det er videre besluttet at gult nivå i stjørdalsskolene vil bli videreført ut skoleåret», skriver ordføreren, kommunedirektøren og kommuneoverlegen.

Torsdag møtes formannskapet i Stjørdal til et ekstraordinært møte for å diskutere koronasituasjonen.

På forsiden nå