Advarer etter at smittet person besøkte butikk:

Fem skoleklasser og en barnehagebarn i karantene på Hitra

Tre ansatte i skole og barnahage på Hitra er satt i karantene som nærkontakter, etter å ha vært i kontakt med koronasmittet person fra Trondheim.

Opptre mest mulig varsomt, advarer Hitra-ordfører Ola Haugen, i en pressemelding fra Hitra kommune mandag ettermiddag.  Foto: Christine Schefte

Saken oppdateres.

I alt er 28 personer satt i karantene som nærkontakter. Det skriver Hitra kommune i en pressemelding som ble sendt ut mandag ettermiddag:

Hitra kommune er varslet om at en person fra Trondheim som har vært på Hitra i flere dager i forrige uke i arbeidssammenheng, har fått påvist korona. Dette medfører at det er flere personer bosatt i Hitra som blir satt i karantene som nærkontakter.

Blant de som er satt i karantene er to ansatte ved Fillan skole og en ansatt ved Barman oppvekstsenter. Fem klasser, én barnehagegruppe og flere ansatte i barnehage og på mellom- og småtrinn er som følge av dette satt i ventekarantene. Det betyr at de må sitte i karantene inntil personene som er nærkontakt får svar på testene sine.

LES OGSÅ: Rektor og to ansatte ved skole testet positivt. Nå er hele skolen koronastengt

Usikker situasjon

– Vi ser nå bokstavelig hvor lett antennelig det hele kan være. Uvitende smittebærere kan befinne seg midt i blant oss, og i verste fall kan de være bærere av enda mer smittsomme og farligere virus-varianter. Det betyr at vi alle må opptre mest mulig varsomt, sier ordfører Ole Haugen i pressemeldingen fra kommunen.

Kommunen skriver at det vil bli gjennomført digital hjemmeundervisning for klassene som er i ventekarantene, samt hele mellomtrinnet ved Fillan skole, inntil vi har fått svar på testene på nærkontaktene.

- Svarene på testene forventer vi foreligger innen 2 dager. Først når vi vet mer om disse resultatene er det mulig å forstå mer av rekkevidden og konsekvensene av dette. Inntil videre må vi altså konstatere en nokså usikker situasjon, skriver Hitra kommune i pressemeldingen.

Besøkte butikk

Kommunen går også ut med en advarsel om at den smittede person har besøkt følgende butikk:

Coop Extra, Fillan, tirsdag 25. mai i tidsrommet 17.30 – 18.30

Coop Extra, Fillan, torsdag 27. mai i tidsrommet 15.00 – 16.00

Personer som har vært på disse stedene i de gitte tidsrom trenger ikke å gå i karantene, men bes være spesielt oppmerksomme på symptomer og ha lav terskel for testing, skriver kommunen.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå