Kaller inn til krisemøte i Stjørdal etter mange nye smittetilfeller

31 positive hurtigtester onsdag gjør at kommunedirektøren ser seg nødt til å ta grep.

Kommunedirektør Tor Jakob Reitan i Stjørdal er bekymret for smitteutviklingen.  Foto: Frank Cadamarteri

Saken oppdateres.

Onsdag fikk Stjørdal kommune inn 31 positive hurtigtester.

I tillegg har de fått meldt ti positive PCR-tester så langt torsdag morgen. Fem av dem var kjent fra positiv hurtigtest tidligere denne uka, mens fem var uten slikt forvarsel.

- Testing pågår sent og tidlig nå, skriver kommunedirektør Tor Jakob Reitan i en pressemelding torsdag morgen.

Bekymret

Kommunen utfører no skoletesting i stor skala, testing av nærkontakter i karantene og mange med forkjølelse - i tillegg til testing ved innreise fra utlandet.

De miljøene kommunen har satt i gang testregime på denne uken er knyttet til Aglo videregående skole, Ole Vig vgs, Stokkan Ungdomsskole, Stjørdal voksenopplæring, Halsen skole, og Sandskogan barnehage.

- Jeg er urolig for belastningen mange ansatte med spesielt testing og smittesporing føler nå, oppgaver innenfor helse og omsorg må jo holdes oppe i tillegg og det begynner å røyne på. Det legges ned en formidabel jobb fra mange av våre ansatte her, skriver Reitan.

Han mener kommunen nå må vurdere hardere tiltak, og kaller derfor inn kriseledelsen til møte torsdag formiddag for å diskutere situasjonen og legge grunnlaget for en ny strategi og eventuelle nye tiltak.

På forsiden nå