Tysker nektet innreise til Norge – hadde falsk ID, samt 40-talls økser og kniver i bilen

En tysk mann i 60-årene ble onsdag nektet innreise til Norge. Årsaken var at han nektet å la seg koronateste, samt funn av flere økser og kniver i mannens bil.

Saken oppdateres.

Mannen kom kjørende og ble stanset på kontrollposten på E14 i Meråker kommune i Trøndelag onsdag kveld. Mannen var alene i bilen, skriver Trønder-Avisa.

Problemene begynte da mannen nektet å avlegge den obligatoriske koronatesten ved innpasseringen til Norge.

– Det viste seg at mannen hadde falskt førerkort og flere andre forfalskede papirer, sier etterforskningsleder Annar Sparby ved Stjørdal lensmannskontor.

Det var Bladet som omtalte saken først.

I samarbeid med Tollvesenet fortsatte politiet undersøkelsene i mannens bil. Her ble det funnet mengder av økser og kniver. Bortsett fra en ulovlig springkniv, var gjenstandene lovlige varer, men politiet stusset likevel.

Tollvesenet beslagla også 4.850 euro i kjøretøyet, snaue 50.000 norske kroner. Grensen for beløp som skal deklareres, er 25.000 kroner.

– Vi gjorde kort prosess, og det ble etter hvert fattet et vedtak om bortvisning av mannen – fordi han ikke hadde gyldig innreisegrunn, og for overtredelse av koronareglementet, sier Sparby.

På forsiden nå