Trapper ned søk etter kvinne - fortsetter søket med dykkere torsdag

Kvinnen i 60-årene ble meldt savnet fra sin bolig tirsdag. Det har vært lett etter henne siden.

Her er mannskap fra Røde kors og Ørland flystasjon på vei ut for å søke videre etter den savnede kvinnen.  Foto: FOTO: OLA BJERKEVOLL/FOSNA-FOLKET

Saken oppdateres.

Politiet i Trøndelag meldte tirsdag ettermiddag på Twitter at de hadde startet en leteaksjon etter en kvinne i 60-årene som var savnet fra egen bolig på Brekstad i Ørland kommune.

Onsdag kveld opplyser operasjonsleder Anlaug Oseid at kvinnen fortsatt ikke er funnet, og at de trapper ned søket i kveld.

- Vi har nå gått over til at vi søker etter antatt omkommet. Det er en lege som bestemmer hvor lenge man kan ha vært ute, hvor det er sannsynlig at man fortsatt lever. Vi fortsetter søket torsdag morgen med dykkere, undervannsdrone og søk på land med Røde Kors, sier Oseid.

- Vann til lårene

Det har vært lett i Brekstad-området natt til onsdag og utover dagen uten resultat. Onsdag ettermiddag ble et SAR Queen-helikopter fra Ørland hovedflystasjon satt inn i søket.

- Noe av søkeområdet er krevende å søke gjennom til fots. Enkelte av søkemannskapene har gått med vann til lårene, sa Aaslund.

Det er mannskaper fra Røde kors, hovedflystasjonen, Norske redningshunder og politiet som har deltatt i letingen.

Fosna-Folket skriver at den siste sikre observasjonen av kvinnen ble gjort mandag kveld klokka 20.45. Hun ble meldt savnet rundt klokka 13.00 tirsdag.

- Da ble det pushet på den store knappen ganske umiddelbart, sa politiets innsatsleder Vegard Bolås til lokalavisen tirsdag kveld.

Ønsker tips

Sannsynligvis er kvinnen iført en beige bukse, en lys rosa overdel og turkise sko. Hun har lyst brunt hår og en høyde på cirka 160 centimeter.

Fosna-Folket skriver videre at det tirsdag ble gjort grovsøk i området. Onsdag blir det gjort finere søk.

- Det er fortsatt en leteaksjon hvor vi har håp om å finne henne i live, sier Hallgeir Stjern ved Fosen lensmannsdistrikt.

Politiet ønsker tips i saken og kan nås på telefon 02800.


Tips oss! Har du bilder, video eller opplysninger?

Telefon: 464 07 200 tips@adresseavisen.no

På forsiden nå