22 nye utøvere klare for Beijing-OL

Olympiatoppen kompletterte tirsdag den norske troppen til de kommende vinterlene i Beijing med 22 utøvere. På lista står alpinist Timon Haugen fra Oppdal.

Timon Haugan fra Oppdal er tatt ut til OL i Beijing.  Foto: Richard Sagen

Saken oppdateres.

Den norske troppen besto fra før av 59 utøvere. Torsdag ble den utvidet med i hovedsak skihoppere og alpinister. Uttaket inneholdt få store overraskelser.

I den olympiske hoppbakken i Beijing seiler formsterke Marius Lindvik og Halvor Egner Granerud opp som de heteste norske medaljekandidatene.

Aleksander Aamodt Kilde står i spissen for en norsk alpintropp med flere medaljekandidater. Henrik Kristoffersen og Sebastian Foss Solevåg er to av de øvrige som har vist solid form den siste tiden.

Kilde har vunnet fem fartsrenn så langt denne vinteren og blir mannen å slå både i utfor og super-G under OL. Han står uten medaljer fra VM og OL før vinterlekene starter.

Den siste plassen i snowboardtroppen ble også tildelt tirsdag. Den gikk som ventet til Ståle Sandbech.

Les også: Verdensmesteren ble for god for Timon

Slik så tirsdagens uttak ut i sin helhet:

Alpint:

Lucas Braathen (Bærums Skiklub), Timon Haugan (Oppdal), Mina Fürst Holtmann (Bærums), Aleksander Aamodt Kilde (Lommedalen), Henrik Kristoffersen (Rælingen), Atle Lie McGrath (Bærum), Ragnhild Mowinckel (Rival), Adrian Smiseth Sejersted (Stabæk), Sebastian Foss Solevåg (Spjelkavik), Thea Louise Stjernesund (Hakadal), Maria Therese Tviberg (Geilo), Rasmus Windingstad (Bærum).

Friski:

Tormod Frostad (Bærum).

Hopp:

Thea Minyan Bjørseth (Lensbygda), Johann André Forfang (Tromsø), Halvor Egner Granerud (Asker), Robert Johansson (Søre Ål), Marius Lindvik (Rælingen), Silje Opseth (Holeværingen), Anna Odine Strøm (Alta), Daniel-André Tande (Kongsberg).

Snowboard:

Ståle Sandbech (Bærum).

Les også: 17 år siden forrige trønderske verdenscupseier: Nå er det historisk tett mellom alpintalentene


Her er hele listen:

Slik blir den norske OL-troppen til vinterlekene i Kina, i alt 81 utøvere:

Alpint (12):

Mina Fürst Holtmann (Bærum), Maria Therese Tviberg (Geilo), Ragnhild Mowinckel (Rival), Thea Stjernesund (Hakadal), Sebastian Foss Solevåg (Spjelkavik), Timon Haugan (Oppdal), Henrik Kristoffersen (Rælingen), Lucas Braathen (Bærum), Aleksander Aamodt Kilde (Lommedalen), Adrian Smiseth Sejersted (Stabæk), Rasmus Windingstad (Bærum), Atle Lie McGrath (Bærum).

Curling, menn (5):

Menn: Markus Høiberg (Oppdal), Magnus Nedregotten (Lillehammer), Torger Nergård (Snarøen), Magnus Vågberg (Oppdal), Steffen Walstad (Oppdal).

Curling, mixed double (2):

Magnus Nedregotten (Lillehammer), Kristin Moen Skaslien (Lillehammer).

Friski (6):

Ferdinand Dahl (Ingierkollen Rustad), Sandra Eie (Bærum), Johanne Killi (Dombås), Christian Nummedal (Hakadal), Birk Ruud (Bærum), Tormod Frostad (Bærum).

Hopp (8):

Silje Opseth (Holeværingen), Anna Odine Strøm (Alta), Thea Minyan Bjørseth (Lensbygda), Johann André Forfang (Tromsø), Halvor Egner Granerud (Asker), Robert Johansson (Søre Ål), Marius Lindvik (Rælingen), Daniel-André Tande (Kongsberg).

Kombinert (5):

Espen Andersen (Lommedalen), Espen Bjørnstad (Byåsen), Jørgen Graabak (Byåsen), Jens Lurås Oftebro (Jardar), Jarl Magnus Riiber (Heming).

Langrenn (16):

Maiken Caspersen Falla (Strandbygda), Helene Marie Fossesholm (Eiker), Hans Christer Holund (Lyn), Emil Iversen (Varden Meråker), Therese Johaug (Nansen), Johannes Høsflot Klæbo (Byåsen), Simen Hegstad Krüger (Lyn), Håvard Solås Taugbøl (Lillehammer), Erik Valnes (Bardufoss og Omegn), Heidi Weng (BUL), Lotta Udnes Weng (Nes), Tiril Udnes Weng (Nes), Pål Golberg (Gol), Anne Kjersti Kalvå (Lundamo), Mathilde Myhrvold (Vind), Sjur Røthe (Voss).

Skiskyting (12):

Johannes Thingnes Bø (Markane), Tarjei Bø (Markane), Vetle Sjåstad Christiansen (Geilo), Tiril Eckhoff (Fossum), Ida Lien (Simostranda), Sturla Holm Lægreid (Bærum), Marte Olsbu Røiseland (Froland), Filip Fjeld Andersen (Geilo), Sivert Guttorm Bakken (Vingrom), Emilie Ågheim Kalkenberg (Skongseng), Karoline Offigstad Knotten (Vingrom), Ingrid Landmark Tandrevold (Fossum).

Skøyter (12):

Marit Fjellanger Bøhm (Stavanger Sandnes), Allan Dahl Johansson (Aktiv), Hallgeir Engebråten (Nord-Odal), Sofie Karoline Haugen (Sandefjord), Peder Kongshaug (Stavanger Sandnes), Håvard Holmefjord Lorentzen (Fana), Bjørn Magnussen (Falken), Sverre Lunde Pedersen (Fana), Kristian Gamme Ulekleiv (Gjøvik), Ragne Wiklund (Aktiv), Martine Ripsrud (Stange), Julie Nistad Samsonsen (Fana).

Snowboard (4):

Marcus Kleveland (Dombås), Mons Røisland (Bærum), Hanne Eilertsen (Bærum), Ståle Sandbech (Bærum).

På forsiden nå