- Det står bom stille. Jeg kan nesten sove i bilen

Skredet ved Stavsjøfjelltunnelen fører til lange køer og forsinkelser i trafikken.

Lange køer mellom Trondheim og Stjørdal.  Foto: Kristoffer Furberg

Saken oppdateres.

Onsdag formiddag gikk det et skred ved Stavsjøfjelltunnelen på E6. Dette fører til lange køer og forsinkelser i trafikken.

LES OGSÅ: Gravde fram bil etter stort skred på E6

I en oppdatering klokken 18.15 opplyste politiet på Twitter at E6 vil bli stengt til torsdag ettermiddag - og muligens lengre.

- Ny vurdering gjøres i morgen formiddag. Ryddearbeidet er igangsatt og følges tett av geolog. Påregn ekstra kjøretid på strekningen Trondheim-Stjørdal, skrev politiet videre.

Det var lange køer mellom Gevingåsen og Hommelvik.  Foto: frank cadamarteri

- Åpnet i nordgående

Politiet dirigerte trafikken i området.

- Det er for tidlig å si når veien kan åpnes igjen. Dette medfører litt kø på omkjøringsveiene, sa operasjonsleder Arnt-Harald Aaslund ved Trøndelag politidistrikt like etter klokken 16.

Køa var lang på omkjøringsveien ved Malvik.  Foto: Espen Bakken

Han opplyser at de som kommer fra Trondheim kan bruke E6 helt fram til Sveberg og svinge av ved Storsand. Så kan de komme opp igjen på E6 etter Hommelvik.

- Vi har åpent E6 fra Hommelvik i nordgående felt. Dette er for å lette noe av trafikkmengden, sier Aaslund.

- Fin flyt

I en oppdatering klokken 21.05 sier Erlend Karlsen fra Vegtrafikksentralen at trafikken mellom Trondheim og Stjørdal har normalisert seg.

- Akkurat nå er det fin flyt.

Etter mange timer med køkjøring på strekket ser det nå altså greit ut, og det vil trolig fortsette på samme måte ut kvelden.

- Vi er mer spent på situasjonen i morgen tidlig, sier Karlsen, og forteller at Vegtrafikksentralen er glade for at trafikken nå går som normalt.

- Bom stille

Rundt klokken 17 fortalte en tipser til Adresseavisen at han hadde stått i kø på gamle E6 i Malvik i over 45 minutter.

- Det står bom stille. Jeg kan nesten sove i bilen, sa han.

LES OGSÅ: Nye Veier har satt krisestab etter skred - geolog er sendt

Trafikkuhell på gamle E6

Like etter klokken 17 fikk politiet også en melding om et trafikkuhell på gamle E6 ved Hommelvik. To biler har kjørt inn i hverandre.

  Foto: Adressa.no-tipser

- Vi fikk melding om et sammenstøt mellom to biler. Det skal ikke være utløst airbager og heller ingen skadde. Det er kø på stedet, men det har det vært noen timer nå, sa operasjonsleder Aaslund.

Han legger til at politiet ikke gjør noe på denne hendelsen, men at partene selv skriver skademelding.

- En god del masser

– Det er en god del masser som har rast ut. Det er stein, grus, gjørme, noen trestokker. Det vil ta dager å få åpnet igjen. Autovern og andre installasjoner er knust, sa trafikkoperatør Frank Nilsen i Vegtrafikksentralen til VG.

Det pågikk geologiske undersøkelser på stedet i flere timer.

Se skredet på E6 fra lufta


Forsinkelser i bussrutene

I tillegg har det blitt forsinkelser i bussrutene, skriver AtB på sine nettsider.

- Grunnet ras er Stavsjøfjelltunnelen stengt, omkjøring via fv. 950 - gamle E6. Forsinkelser må påregnes for berørte busslinjer, står det videre.

Forsinkelsen gjelder for linjene 25, 41, 44, 70, 79, 311, 430.

Grethe Opsahl, direktør for marked og kommunikasjon for AtB, sa til Adresseavisen at busstrafikken vil være berørt så lenge E6 er stengt.

- Alle avganger går som normalt, men på grunn av stor trafikk på omkjøringsvei (fv 950 gamle E6) må det påregnes forsinkelser. For reisende til og fra Sveberg er linje 86 satt opp som «matebuss» inn til linje 311. Linje 86 vil kjøre kontinuerlig mellom Leistadkrysset og Sveberg, med overgang til linje 311 på Leistad, sa Opsahl.

På forsiden nå