Stengte Helltunnelen på grunn av for mye kø

Vegtrafikksentralen forventer mye kø på E6 etter onsdagens skred på E6 ved Stavsjøfjelltunnelen. Det har resultert i stengning av Helltunnelen i et felt.

Skredet ved Stavsjøfjelltunnelen dagen etter skredet. Foto: David Engmo  Foto: David Engmo

Saken oppdateres.

Like etter klokka 13 onsdag ble det slått full alarm da et stort skred gikk over E6 ved nordenden av Stavsjøfjelltunnelen i Malvik.

Oppryddingsarbeidet er krevende og omfattende.

- Det er lite trolig at Stavsjøfjelltunnelen blir åpnet i dag. Her må det sikres noe utstyr, sa trafikkoperatør Erling Drangsholt ved Vegtrafikksentralen klokka 10.15 torsdag formiddag.

LES MER: - Dette er den verste køen jeg har opplevd

Helltunnelen stengt i sørgående retning

Det opplyser Vegtrafikksentralen kl 15.55.

Køen i tunnelen gikk for sakte, sier trafikkoperatør Eirik Meyer Jensen og opplyser om at Helltunnelen måtte stenges på grunn av køen.

- Vi kan ikke ha saktegående kø inni tunnelen. Dersom det er kø ned mot Hommelvik der de skal inn på fv 950, får vi kø i tunnelen også. Derfor har vi valgt å stenge den i sørgående retning, sier han.

- Ellers er det vanlig rushtrafikk, med ekstra mye kø på strekningen fra Værnes til Trondheim.

- Trenger mer tid

Helltunnelen ble først stengt torsdag morgen på grunn av transport av masse fra skredet. Dermed gikk all trafikk mellom Storsand og Værnes gå på gamle E6 på morgenen.

Det ble sagt at Vegtrafikksentralen skulle åpne Helltunnelen klokka 10, men arbeidet pågikk fremdeles.

- De trenger nok litt mer tid og vi jobber med saken. Vi skal i alle fall få åpnet Helltunnelen før rushtrafikken i ettermiddag, sa Drangsholt på moregen.

Se skredet på E6 fra lufta

Holder Helltunnelen åpen i tre timer

I en oppdatering på Twitter skrev Vegtrafikksentralen at Helltunnelen var stengt inntil videre på grunn av opprydningsarbeid etter skred.

Tunnelen var planlagt å skulle bli holdt åpen i tidsrommet 15-18 torsdag ettermiddag. Modulvogntog over 50 tonn slippes igjennom etter kontakt med Vegtrafikksentralen.

Tidligere torsdag formiddag sa Anita Berglund hos Vegtrafikksentralen at de forventet at det ville bli en del trafikkutfordringer.

- Vi regner med at det blir mye kø mellom Trondheim og Stjørdal utover dagen, sa hun.

LES MER: - Dette får store konsekvenser

- Beregn god tid til Værnes

Hun hadde en klar oppfordring til alle som skal reise på strekningen.

- Det er den samme oppfordringen som ordføreren i Malvik kom med i går. Folk bør vurdere om de kan være på hjemmekontor, eventuelt ta toget dersom det er mulig.

Malvik: Skredet gikk på E6 nord for Stavsjøfjelltunnelen i Malvik klokken 13.06 04.05.22. En mann i en personbil ble tatt av skredet.   Foto: Mariann Dybdahl

Berglund ba de som skal reise til Værnes må planlegge å bruke ekstra tid, kanskje så mye som en time eller to.

- Store modulvogntog får normalt ikke kjøre på gamle E6, men de har nå fått dispensasjon til å bruke veien frem til Stavsjøfjelltunnelen åpner igjen, fortalte hun.

Det jobbes med å rydde E6 etter skredet.  Foto: David Engmo

LES MER: Anleggsarbeider ble tatt av skredet

På forsiden nå