Volkswagen er det desidert største elbilmerket med 7306 nyregistreringer per 31. august.

Det gir en økning på 139 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Tesla inntar andreplassen med 3116 nyregistrerte personbiler, som er en nedgang på ni prosent. Nissan på tredje gikk tilbake med hele 30 prosent til 2372 solgte nybiler. Deretter følger BMW, Renault og Mercedes-Benz.

Golf på toppen

Ingen slår VW Golf, som troner alene på salgstoppen med 1414 nyregistreringer i august, hvorav halvparten var elektriske og 17 prosent ladbare hybrider. Golf hadde alene 11,2 prosent andel av personbilmarkedet, denne måneden, viser tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken.

Totalt ble det registrert 12 604 nye personbiler i august, mot 11 440 i fjor. Årets august-tall er 25 prosent høyere enn gjennomsnittet for denne måneden de siste ti år.

Møller kjører ifra

Med 17,9 prosent markedsandel for Volkswagen, 5,3 prosent for Skoda og 4,3 prosent for Audi, har de tre merkene fra Møller Bil til sammen 27,5 prosent av personbilsalget i august, mot 24,8 prosent i fjor.

Det er så langt i år registrert 99 390 nye personbiler, mot 95 519 biler i fjor. Det gir en økning på 4,1 prosent.

Også i Sør-Trøndelag er salgstallene for elbiler de samme som for hele Norge, med Golf på topp, fulgt av Tesla Model S og Nissan Leaf. Deretter følger i Sør-Trøndelag Renault Zoe, BMW i3, Mercedes-Benz B-klasse, VW up!, Kia Soul, Citroën C-Zero og Peugeot iOn.

Samme i nord

I Nord-Trøndelag er rekkefølgen blant de tre elbilene på topp den samme som i sørfylket med VW Golf, Nissan Leaf og Tesla Model S. Fra fjerde- til tiendeplass følger Mercedes-Benz B-klasse, Renault Zoe, Kia Soul, Nissan NV 200, BMW i3, VW up! og Mitsubishi i-MiEV.

Salget av ladbare hybrider er mer enn firedoblet i år, og alt tyder på at rekordveksten vil fortsette i 2016, melder Bilnytt.no. Hybrider utgjør nå 4,7 prosent av personbilmarkedet, mot 1,2 prosent i fjor.

Hybridene er populære

Bilimportørene kalkulerer med et salg på minst 18 000 nye ladbare hybridbiler neste år. Slår prognosene til, vil salget utgjøre om lag 14 prosent av et totalsalg på 130 000 personbiler.

Prognosene til importørene er ifølge Bilnytt.no basert på dagens avgiftssystem/satser for hybridbiler, og vil raskt endres dersom det f.eks. gjøres endringer i forbindelse med statsbudsjettet for 2016.

Det er i dag åtte bilmerker som har ladbare hybridmodeller i sitt utvalg for salg i Norge.

Suveren: VW Golf troner på salgstoppen. Halvparten av alle nyregistreringer av Golf er nå de elektriske utgavene. Foto: NTB/Scanpix, Ap