Natt til onsdag kjørte en buss som var på vei fra Trondheim til Bergen av veien ved Fokstua i Oppland. Natalie Lovise Lie, som bor og studerer i Trondheim, lå og sov da bussen blåste av veien.

- Jeg våknet og skjønte at noe alvorlig var i ferd med å skje. Jeg tenkte «nå skjer det noe som ikke er bra», forteller Lie.

Ble hengende i sikkerhetsbeltet

Før Lie vet ordet av det henger hun i sikkerhetsbeltet. Lie sitter på venstre side av midtgangen, og bussen har veltet over på høyre side.

- Den siden av bussen som jeg satt i, havnet i lufta. Det føltes utrygt like før utforkjøringa skjedde, men etterpå var det ikke så skummelt. Det var ingen som ropte, og bussjåføren var rolig og spurte folk om de hadde det bra, sier Lie som fikk hjelp til å komme seg ned fra bussetet.

Gjennom takluka

Ifølge Lie kom ambulansepersonell raskt til stedet og etter at alle 13 passasjerer og bussjåfør hadde fått en rask sjekk, ble de hjulpet ut gjennom takluka på bussen.

- Stemninga var egentlig fin. Alle var overlykkelig over at det hadde gått bra. De fleste var litt mørbanka, sier Lie som onsdag formiddag hadde kommet seg til sitt endelig stoppested, Nordfjordeid, hvor hun skal feire nyttår.

Etter bussvelten ble én person sendt til sykehuset i Lillehammer, mens resten ble kjørt til en legesjekk på Dombås. Deretter ble de sendt videre med buss til Stryn.

Bussen veltet etter utforkjøringen på Dovrefjell, og passasjerene som satt på venstre side av midtgangen måtte få hjelp til å komme seg ned fra bussetene. Foto: Natalie Lovise Lie
Bussjåføren og de 13 passasjerene fikk en rask sjekk av ambulansepersjonell før de klatret ut av bussen gjennom takluka Foto: Natalie Lovise Lie
Busspassasjerene ble fraktet i ambulanse fra ulykkesstedet til Dombås. Foto: Natalie Lovise Lie