- Hvor langt er du villig til å la meg gå?

Dette spørsmålet skal 50-åringen fra Trondheim ha stilt den 34 år gamle læreren, som jobber ved en skole i en mindre kommune i Sør-Trøndelag.

- De to har hatt en ganske langvarig dialog på nettet. Der snakket de om datteren til 34-åringen, som er tre år. De diskuterte frem og tilbake hvordan de kunne bruke datteren for at 50-åringen skulle bli tilfredsstilt, sa politiadvokat Heidi Melø fra Sør-Trøndelag politidistrikt da læreren ble fremstilt for varetektsfengsling i Sør-Trøndelag tingrett torsdag.

Både 34-åringen og 50-åringen er siktet etter straffelovens paragraf 204a, som blant annet omhandler besittelse og deling av materiale der barn blir utsatt for overgrep. Læreren, som ble pågrepet onsdag i forbindelse med etterforskningen av en rekke andre tilsvarende saker, har erkjent besittelse av ulovlig bildemateriale. Sakskomplekset han er en del av omtales som den største overgrepsbilde-saken som er etterforsket i Sør-Trøndelag noensinne.

Ble invitert på besøk

Etter det adressa.no erfarer er lærerens skole varslet om saken. Avisen kontaktet torsdag kveld både rådmannen og ordføreren i kommunen hvor læreren jobber, men ingen var imidlertid kjent med noen straffesak.

Sør-Trøndelag tingrett besluttet torsdag å varetektsfengsle 34-åringen i to uker. Han er underlagt brev- og besøksforbud og skal holdes i full isolasjon i hele perioden.

Etter at 34-åringen skal ha fått spørsmålet fra 50-åringen om hvor langt han var villig til å la ham gå med jenta, skal læreren blant annet ha sagt at datteren fortsatt var et bleiebarn, og at det derfor måtte være noen begrensninger.

- 50-åringen ble også invitert hjem til 34-åringen. Han skrev at han bare måtte sørge for at moren ikke var til stede, sa Melø i retten.

Kort tid før 34-åringen ble fremstilt for varetekt, var datteren i dommeravhør på Barnehuset i Trondheim. Der skal jenta ha fått spørsmål om hun hadde blitt utsatt for overgrep. Det er også foretatt kliniske undersøkelser av treåringen.

- I dommeravhøret fremkom det lite eller ingenting som tilsier at datteren er seksuelt misbrukt, opplyste politiadvokaten i tingretten torsdag.

- Handlet bare om chatting

Læreren ble konfrontert med disse påstandene under fengslingsmøtet. Han erkjente at gjengivelsen av chattingen mellom de to var riktig.

- Men jeg har aldri tenkt at det skal skje i virkeligheten, sa han.

- Det handlet bare om chatting fra min side.

I chattesamtalene har begge de siktede brukt kallenavn. De hevder begge at de ikke kjente identiteten til hverandre og at de aldri har møttes. Etter det Adresseavisen kjenner til er ikke 34-åringen tidligere straffedømt.

50-åringen, som læreren chattet med, ble fremstilt for forlenget varetektsfengsling torsdag og refengslet. Han ble pågrepet og varetektsfengslet for to uker siden. Det var gjennomgangen av materialet som politiet fant hos mannen som gjorde at de pågrep 34-åringen. 50-åringen erkjenner straffskyld etter siktelsen og ble refengslet.

- Gikk for langt

Under fengslingsmøtet ble ikke 50-åringen konfrontert med den konkrete chatten han skal ha hatt med 34-åringen. Mannens forsvarer under rettsmøtet, Arve Opdahl, sier at hans klient har gitt uttrykk for at han gikk for langt i chattingen.

- I ettertid har han tenkt at han selv burde sagt ifra om at det gikk for langt, sier Opdahl.

- Ville han gjøre alvor ut av dette?

- Nei, og han vet ikke fysisk hvem han har chattet med. Han har aldri hatt kjennskap til identiteten til noen av barna som er avbildet og har heller ikke hatt kontakt med noen som helst utover chattenivå, sier Opdahl.

Også en 38 år gammel mann fra Trondheim ble fremstilt for forlenget varetekt torsdag . Han skal ha snakket med en kvinne fra Nord-Norge om å få møte hennes yngste barn.

Mannen ble varetektsfengslet i én ny uke, i full isolasjon.

38-åringen har erkjent straffskyld for besittelse av overgrepsmateriale.

foto
I tillegg til millioner av bilder og tusenvis av filmer har flere av de siktede i den såkalte overgrepsbilde-saken snakket om overgrep mot barn, kunne politiadvokat Heidi Melø (t.h.) opplyse torsdag. Her er hun i tingretten sammen med etterforsker Marit Sem. Foto: LORNS BJERKAN
foto
Advokat Arve Opdahl forsvarte torsdag en 50-åring som ble varetektsfengslet i nye to uker. Foto: Lorns Bjerkan