Rennebu/Oppdal. Fredag 14. august går det «strikketog» både fra Oslo S. og fra Trondheim. Det er første gang et organisert «strikketog» går på Dovrebanen.

Det er NSB, Skifer Hotel i Oppdal og Norges Husflidslag/Husfliden som sammen med Rennebumartnan som står bak «strikketog» til martnan. I turopplegget blir det også opphold på Skifer Hotel i to døgn og buss til og fra Berkåk med besøk på Rennebumartnan.

Om bord i togene blir det eget vertskap som ordner med strikkeaktiviteter. Vertskapet på toget fra Trondheim er Husfliden Steinkjer, mens Husfliden i Oppdal pleier gjesteene fra Oslo S.

–Dette er et nytt og spennende samarbeidsprosjekt, og et tilbud som vi håper at riktig mange vil benytte seg av, sier martnassjef Kenneth Teigen, som tilføyer at det er spesielt artig med samarbeid med ringvirkninger for flere parter.

Årets martna, som går fra 14. til 16. august, er den 30. martnan i nyere tid i Rennebu. I løpet av disse årene har Rennebumartnan utviklet seg til å bli Norges viktigste arena for salg og markedsføring av norsk husflid, håndverk og design. Her deltar både lokale og regionale husflidslag, håndverkere, kunsthåndverkere og kunstnere. På martnasområdet har vi også en egen avdeling for salg av småskala mat, og tilbyr også en rekke kulturopplevelser inne på martnasområdet, bla. spesialutstillinger, konserter, foredrag, mannekengoppvisning.

I de siste årene år har besøkstallet på Rennebumartnan vært rundt 15000.