Turen fra Hell til Trondheim fikk tirsdag morgen en dramatisk vending for Maria Wahl.

På E6 i Stavsjøfjelltunnelen i Malvik kom en lastebil kjørende i motgående felt. Sekunder etter hørte Wahl et høyt smell.

- Jeg så plutselig noe som kom flygende. Det gikk så fort at jeg ikke rakk å reagere en gang, forteller hun.

Hundredeler unna knust frontrute

Lastebilen skal ha mistet både bjelker og glass inne i tunnelen. Vegtrafikksentralen har redusert fartsgrensen i tunnelen og har sendt en entreprenør for å rydde opp.

- Jeg er usikker på hva det var som kom flygende, men det var langt og smalt. Trolig var det en bjelke, sier Wahl, som kun var hundredeler unna det som kunne blitt en langt mer alvorlig ulykke.

- Hadde jeg kommet bare litt tidligere, så hadde bilen blitt truffet midt i frontruta. Da hadde den garantert knust, sier føreren.

Traff buss

I stedet endte det med mindre materielle skader. Selv slapp hun unna med skrekken.

Også en bussjåfør ble truffet av deler av lasten inne i tunnelen. Ifølge politiet har den fått skader på et speil og venstre del av fronten. I tillegg er flere vinduer på passasjersiden knust.

- Det går bra med meg. Jeg fikk kjørt ut av tunnelen og parkert, forteller Wahl.

Håper føreren ringer politiet

Føreren av lastebilen verken stanset eller kontaktet politiet etter å ha mistet lasten i tunnelen. Wahl tror at føreren kanskje ikke var klar over hva som hadde skjedd.

- Jeg forstår at han ikke stanset inne i tunnelen, men det er synd at han ikke ringte politiet og varslet om hendelsen etterpå. Kanskje vet han ennå ikke at det har skjedd. Men jeg håper han tar kontakt, sier Wahl.

Adressa.no har mottatt mange tips og bilder av usikret, farlig eller merkelig last på midtnorske veier.  Send dine tips til webred@adresseavisen.no og les et utvalg av tidligere artikler her: