Mannen som ble meldt savnet sent i går kveld, ble funnet klokken 09.47 tirsdag morgen.

- Jeg har fått opplyst at mannen skal være i grei form, sier operasjonsleder ved Nord-Trøndelag, Dag Hjulstad til adressa.no.

Den 71 år gamle mannen hadde vært ute i terrenget i nærmere 20 timer da han ble funnet.

- Det var et helikopter fra Midt-Norsk helikopterservice som fant mannen, opplyser Hjulstad.

Det var politiet som satte det private helikopterselskapet inn i søket.

Meldt savnet av jaktlaget

- Det er en mann i starten av 70-årene som er meldt savnet av jaktlaget sitt. Han ble sist observert av jaktlaget klokken 14 søndag, i fremre Sæterfjellet, opplyste operatør Rune Sørholt i Nord-Trøndelag politidistrikt søndag kveld.

Like etter klokken 01.00 natt til mandag samlet Røde Kors, politiet og Norske Redningshunder seg på Vera samfunnshus for å starte letingen etter mannen som ifølge politiet er 71 år gammel.

- Godt kledd og i god form

- 15 stykker fra Røde Kors, tre kjentfolk og to patruljer fra Norske Redningshunder er med i letearbeidet. Én person har tatt seg opp til jaktlagets hytte for å fyre opp bål slik at de kan være synlige for mannen, sier operasjonsleder Bjørn Haugan i Nord-Trøndelag politidistrikt.

Mannen skal være godt kledd og i god form.

- Jaktlaget er ikke bekymret for mannen. Han er i god form, har med seg teltduk, og været i området er fint og varmt, sier Haugan.

Nord-Trøndelag Sivilforsvarsdistrikt stilte mannskap til rådighet etter å ha blitt spurt av politiet. Fredsinnsatsgruppen(Fig) på Steinkjer stilte med 16 befal og mannskaper. Disse bisto som letemannskaper og i å forpleie letemannskapene i område.

En jeger er savnet i Vera i Verdal. området ligger like ved svenskegrensa. Foto: Skjermdump
Hundefører Willy Ness og redningshund Thyra under redningsaksjonen der en jeger i 70-årene ble meldt savnet i Vera i Verdalen. Foto: Norske redningshunder
Jegeren i 70-årene ble funnet i god behold etter en redningsaksjon som varte et knapt døgn. Røde kors og Norske redningshunder var blant dem som deltok i redningsaksjonen. Foto: Johan Skaanes, Verdal Røde kors