Jenta som omkom i Lierne, Wenche Aleksandra Jørgensen Hansen (10), kommer fra Overhalla. Ordføreren i Overhalla, Per Olav Tyldum, synes hendelsen er trist.

- I morgen skal vi ha møte med lærere og ansatte ved skolen for å planlegge mottakelse av elever på mandag. Vi føler med foreldrene og de etterlatte. Ulykken vil prege oss alle, både voksne og barn, sier Tyldum til adressa.no.

- Alle kjenner alle

Trond Stenvik, rådmann i Overhalla, sier kriseteamet i kommunen nå skal jobbe med saken.

- Skole og kriseteam samarbeider om hvordan takle denne tragiske hendelsen. Akkurat nå er det en skole som blir berørt, og som da må planlegge en skoledag på mandag, forteller Stenvik.

Han sier at kriseteamet skal ha mye fokus på de pårørende. Samtidig understreker han at Overhalla er en liten kommune.

- Dette er en slik ulykke som ikke skal skje, dermed er det forferdelig tragisk. Dette vil sette preg på lokalsamfunnet, det er små forhold og alle kjenner alle her, sier Stenvik.

- Viktig å ta vare på hverandre

Det er 150 elever som går på Hunn skole i Overhalla. Den omkomne jenta gikk på 5. klassetrinn, sammen med 21 medelever, forteller rektor Per Johan Blikeng ved Hunn skole.

- Kriseteamet til kommunen er satt i aksjon, og vi har naturligvis kontakt med dem. Det er planlagt et møte på skolen søndag, hvor vi legger opp hvordan vi skal forme mandagen, i forhold til å ta vare på alle ungene og de tankene og spørsmålene som naturlig kommer. Det er en tragisk hendelse, som berører oss alle. Det er viktig at vi tar vare på hverandre på en fin måte, sier Blikeng.

- I dialog med familien

Han forteller at skolen bruker Utdanningsdirektoratet anbefalinger for hvordan for de skal ta vare på alle elevene.

- Det er også naturlig at vi gjennom kriseteamet er i dialog med de pårørende om hvordan det skal gjøres på skolen. Det er en ufattelig tragedie, og våre tanker går til de nærmeste, sier Blikeng.