Drømmebakeriet heter det nye bakeriet i Lierne som åpner 22. februar neste år. Det er startet opp av lefsegründer John Helge Inderdal. Nå er prøveproduksjonen av varene i full gang.

- Ut fra de tilbakemeldingene vi har fått, er jeg sikker på at markedet vil ha produktene våre, sier Inderdal til Trønder-Avisa.

Han forteller at de har utviklet sortimentet sitt, og vet hva de skal tilby markedet. Han vil imidlertid ikke røpe hvilke produkter de kommer til å tilby.

Fabrikken skal ferdigstilles fram mot jul, og oppstarten er etter planen tidlig i januar. I februar skal drømmelefsene ut i butikkene.

Kan gi flere jobb

I 2014 ble bakeriet i Lierne Bakeri nedlagt, og produksjonen av Li-lefsene ble flyttet til Stranda på Sunnmøre. Det førte til at mange mistet jobben. Nå kan det imidlertid se lyst ut for beboerne i Lierne.

- Jeg har allerede signalisert til en del, med tanke på ansettelser, men de starter ikke før i januar. Hvor mange det blir er derfor for tidlig å si noe sikkert om, sier Inderdal til T-A.

Inderdal forklarer at responsen i markedet er med på å styre hvor mange nye arbeidsplasser Drømmebakeriet, som skal ligge i Sørli, kan gi.

Friele bidrar

Styreleder Ivar G. Karlsen på bakeriets avdelingskontor i Oslo jobber med salg- og markedsføring. Han forteller til Trønder-Avisa at de prøver å få til innsalg av produktene i alle retninger, også i utlandet.

- Eksport er absolutt en mulighet, selv om det er krevende med det høye kostnadsnivået vi har her i Norge. Men andre har klart det, da kan vi også gjøre det, sier han til avisa.

Drømmebakeriet tar seg av storhusholdninsmarkedet og det utenlandske markedet selv.

Kaffekongen Herman Friele sitt distribusjonsselskap Brynhildsen AS gjør jobben rettet mot dagligvaremarkedet.

Les også: Friele skal redde lefseproduksjonen

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.