På Lade er et lager i ferd med å fylles opp med klær, sko, tepper, hygieneartikler og bæreseler.

- Vi merker veldig stor pågang av folk som vil hjelpe. Fredag hadde vi 70-80 stykker innom her. I tillegg får vi utrolig mange telefoner fra folk som vil hjelpe. Også bedrifter stiller opp og gir varer, sier Ask Håkon Ebeltoft

Han er sammen med Eirin Holm Rise ildsjelene som står bak Amadia Trøndelag, den trønderske avdelingen av Amadia international. De har i mange år samlet inn klær og utstyr som er blitt sendt til barnehjem i blant annet Ukraina og Uganda. Nå vil de hjelpe flyktninger i Hellas.

- Når det kommer så mange flyktninger til Europa, og situasjonen er så prekær, så ønsker vi å fokusere på dette, sier Ebeltoft.

Fyller opp trailer

De hadde planer om å sende avgårde pakker med klær og utstyr til Hellas med fly, men tirsdag denne uken fikk de melding fra en kvinne som gjerne ville bidra:

- Hun kom innom og sa at hun ville betale for en trailertransport, sier Ebeltoft.

Han har nå fått en avtale med en transportør, og avreise blir når traileren er full. Planen er at den skal frakte utstyr til Lesvos. Der er flyktningestrømmen massiv om dagen:

- Det har de siste to månedene kommet flere flyktninger til Lesvos enn vi har fastboende, uttalte ordfører Spiros Galinos nylig.

To personer fra Amadia skal nå reise nedover for å ta imot traileren med varer, og sikre at hjelpen kommer ut til dem som trenger den.

Nytt lager

På grunn av stor pågang er Amadia Trøndelag nå på utkikk etter et nytt lager. I dag holder de til i Østmarkveien på Lade, men problemet er at de kun kan holde åpent i vanlig arbeidstid. Mange ønsker å levere varer på ettermiddag- og kveldstid.

- Det fører til at vi må ta imot varer hjemme, og så ta det med til lageret. Nå ser vi etter et lager hvor vi kan ha lengre åpningstid. Vi trenger et lokale hvor vi også har plass til å sortere utstyret, sier Ask Håkon Ebeltoft.