Det vakte oppsikt da Venstre i Trondheim ble med i Rita Otterviks stor-allianse denne uken. Fredag ettermiddag var det klart at en allianse bestående av Ap, Sv, V, Krf og MDG skal styre Sør-Trøndelag fylke.

Også her ble Venstre invitert med i forhandlingene av Arbeiderpartiet.

- Vi merket oss at Venstre i en rekke saker står oss nært i den alliansen vi nå har etablert. Vi tenkte at de ville ha innflytelse på styringen av Sør-Trøndelag i neste periode, sier fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) til Adresseavisen.

- Dere fulgte samme modell som Rita Otterviks allianse i Trondheim?

- Vi snakker jo tett sammen, jeg og Rita, og oppfatter den samme virkeligheten. Det var naturlig for oss å invitere såpass bredt. Vi var ikke avhengig av å gå bredere, da alliansen fra samme periode kom styrket ut av valget, sier Sandvik.

Les også (Pluss): Rita ombestemte seg - inviterte Venstre

Les også: (Pluss): Pensjonistene angret, skapte dramatikk

Takket nei

Gruppeleder for Sør-Trøndelag Venstre, Elisabeth Pausen, bekrefter at de ikke har vært inne i forhandlingene.

-Vi fikk et tilbud fra Arbeiderpartiet om å være med, som vi valgte å takke nei til.

- Hvorfor det?

- Vi måtte ha fått et forferdelig godt tilbud for å endre kursen vi har hatt. Vi synes vi har hatt et godt samarbeid med den borgerlige fløyen, og velger å fortsette dette samarbeidet.

- Har situasjonen i Trondheim hatt noe å si for valget deres?

- Nei, det har det for så vidt ikke. Vi fikk et tilbud fra Ap som vi ikke har fått før. Det tror jeg er fordi Ap i Trondheim også gjorde det samme. Det er veldig ryddig og greit, men vi har ikke noe ønske om å inngå et slikt samarbeid på fylkesplan, sier Paulsen til Adresseavisen.

- Ville det blitt for sterk kost om Venstre ble med i alliansen både i Trondheim og på fylkesplan?

- Vi har ikke gjort noe avtale om det. Det har egentlig ligget i kortene at Venstre i Trondheim har kommet i posisjon, sier Paulsen.

Kommentar (Pluss): All makt på bakrommene

Høyres Yngve Brox (Pluss): Lover å bli langt tøffere

Paulsen sier de ønsker å fortsette det gode samarbeidet med de borgerlige. Foto: Lena Knutli