Gjentatte feil ved en planovergang på Skogn i Levanger skaper farlige situasjoner, mener innbyggerne. Eksempelvis hender det at bommen blir stående åpen selv om toget passerer, noe som kan skape farlige situasjoner. Særlig er aksjonistene redde for barn i bygda som bruker overgangen til og fra skole og fritidsaktiviteter.

- Må liv gå tapt før det skjer noe? Vi foreldre har selvsagt ansvar for å lære barna våre trafikkreglene, men det er ikke like enkelt når systemet svikter og bommen ikke går ned. Vi krever ny overgang og fortgang i saken. Som en midlertidig løsning kan det bygges en bru over jernbanelinja, uttalte Renate Bakken, mor og talskvinne for aksjonsgruppen.

10 km/t

Kommunikasjonssjef Dag Svinsås i Jernbaneverket innrømmer at det kan se skummelt på bilder at toget passerer for åpen bom, men påpeker at toget kun har en fart på 10 km/t ved overgangen. De siste par årene har forvaltningsorganet brukt en million kroner på å utbedre overgangen.

- Men vi ser på muligheten for en kulvert under jernbanesporet samt en midlertidig bru. Men det koster penger vi foreløpig ikke har og derfor ligger dette fram i tid, sa Svinsås på folkemøtet.

Krever ny overgang: Renate Bakken står i spissen for aksjonsgruppa som krever ny planovergang over jernbanesporet i Skogn i Levanger. Her er hun i samtale med kommunikasjonssjef Dag Svinsås i Jernbaneverket. Foto: Leif Arne Holme