Lørdag serverte de 300 kanelsnurrer og vafler til daggjestene som kom gående på ski til hytta. Nå er vinterferien over for i år, og Gjevilvasshytta kan oppsummere med nesten fullt belegg og mange daggjester som har gått på ski til turisthytta enten fra andre hytter i dalen eller fra andre steder i Oppdal.

- Vi har aldri hatt så mange daggjester som lørdag. Det er kjempeartig, forteller vertinna. I vinterferien i år har det også kommet nysnø, og gjestene har hatt strålende skiforhold.

I fjor var det brøytet bilvei til hytta, og folk som ville på ski til Gjevilvasshytta, måtte enten gå på vannet eller langs bilveien. Det førte til asfaltpåske i Gjevilvassdalen.

Masse gjester både dag og natt

- I år har vi skispor og har hatt masse gjester både dag og natt, forteller Randi Horghagen fra hytta på vinterferiens siste dag. I fjor førte brøytestriden særlig til stort tap av daggjester.

Gjevilvasshytta er den eneste betjente turisthytta til Trondhjems turistforening som har åpent i vinterferien. Barnas turlag har base på hytta, og Horghagen forteller om skileik utenfor hytta og flere aktiviteter rundt hytta.

Totalt i vinterferien har de hatt 320 overnattingsgjester. Ifølge Horghagen har det vært flere barn enn voksne blant gjestene.

- Artig med alle ungene

- Folk er så fornøyd. Ungene går fra parkeringsplassen på Osen og tilbake igjen. For daggjestene som går fra parkeringsplassen betyr det 16–17 kilometer på ski fram og tilbake. Det er helt utrolig å se alle ungene som går så langt på ski, sier vertinna.

- Det er aller artigst for meg å se alle ungene på ski.

Mens vi snakker med henne forteller hun at også søndag er ungene i full fart i skileiken utenfor hyttevinduene.

foto
Fantastisk vinterferie: Vertinne Randi Horghagen jubler etter en vinterferie med masse gjester. Lørdag serverte de 300 kanelsnurrer og vafler til daggjestene som kom til hytta. Foto: RICHARD SAGEN