Væretunnelen har vært stengt siden klokken 18 lørdag kveld og ble ikke åpnet igjen før klokken 8 mandag morgen.

Det betyr omkjøring på gamle E6, noe som har skapt lange køer på veien både til og fra Værnes søndag.

Ifølge politiet i Sør-Trøndelag har Veitrafikksentralen nå begynt å dirigere trafikken i området.

12 kilometer i timen

- Akkurat nå er det stor trafikk, spesielt ved Vikhammer, hvor bilene kommer både fra gamleveien og nyveien. Vi dirigerer manuelt der, sånn at det ikke hoper seg opp, sa trafikkoperatør Per Meslo ved Veitrafikksentralen til Adresseavisen søndag ettermiddag.

Adresseavisens fotograf på stedet sier at køen begynner allerede ved Ranheim. Det er tett kø i begge retninger. Fotografen har nå brukt cirka ti minutter på to kilometer, hvilket tilsvarer en snittfart på 12 kilometer i timen.

Strekningen Ranheim-Vikhammer har til sammen tatt 30 minutter. Ved Vikhammer har det vært manuell dirigering av trafikken.

Avisen har vært i kontakt med tipsere som sier de har kjørt i kø i nærmere 45 minutter og ennå ikke kommet seg ut til flyplassen.

Glatt ved Bostad

Politiet har fått meldinger om at det er glatt på omkjøringen ved fylkesvei 874 over Bostad, en vei mange av de lokalkjente nå velger. Veitrafikksentralen har varslet entreprenør, som vil strø dersom det er behov.

Det er ikke kommet noen meldinger om uhell eller ulykker.

Årsaken til stengingen av Væretunnelen er vedlikeholdsarbeid. Veitrafikksentralen anbefalte før helga å legge inn ekstra god til dersom man skal kjøre til og fra flyplassen.

Tunnelene mellom Trondheim og Stjørdal er for øvrig stengt hver natt frem til jul. De skal oppgraderes etter retningslinjer i EUs tunnelforskrift.

Væretunnelen er stengt søndag. Det har ført til lange køer, ifølge politiet. Køen begynner allerede på Ranheim. Foto: GLEN MUSK
Trafikken er særlig tett ved Vikhammer. Foto: GLEN MUSK
Også flybussene står i kø. Adresseavisens fotograf har passert fem flybusser, som alle står nesten stille. Foto: GLEN MUSK