Innstillingen om å sette i gang utbyggingen av den flomutsatte brua i Holtålen kommune tirsdag enstemmig vedtatt i fylkesutvalget i Sør-Trøndelag.

Brua som i august 2011 fungerte som en flaskehals da Gaula fikk Ålen sentrum til å flomme over blir nå erstattet med en ny bru.

Etterlengtet

Brua har siden storflommen i 2011 vært svært etterlengtet. Ålen sentrum så fortsatt ut som en byggeplass da Adresseavisen var der for et år siden, og rådmann Marius Jermstad i Holtålen var bekymret for at byggingen av en ny Lund bru kommer så sent i gang at Ålen sentrum måtte tåle nok en sommer og vinter med anleggsarbeid.

Nå er det imidlertidig vedtatt at den skal bygges om, og i innstillingen til vedtaket står det at det forutsettes at fv30 Lund bru har en budsjettramme på 33,5 mill. kr.

I en mail til Adresseavisen fra Sør-Trøndelag Fylkeskommune sier Karin Bjørkhaug (Krf), vararepresentant i fylkesutvalget og leder i komite for infrastruktur, at dette vil lette på nattesøvnen til mange i området.

- Dette er noe vi har gått hardt inn for å få gjennomført. Brua holder egentlig mål i dag, men har slitt ved flom og høy vannføring. Nå skal den snart takle det også.

- Da kan folk som bor i området sove godt om natta igjen, legger hun til.

Viktig flomtiltak

Ombyggingen av brua er prioritert som et flomsikringstiltak for Ålen sentrum. Dagens bru har en vannførende effekt når vannstanden er ekstra høy, noe sm har vist seg å være kritisk for Ålen sentrum. Tiltaket består i å rive dagens to bruer for å bygge en ny bru, tilpasset både myke og harde trafikkanter.

Vegen over brua blir utvidet fra 4,9 til 7,5 meter, pluss gang- og sykkelveg på 3,5 meter. Total bredde er 12 meter. Dette vil gjøre trafikksikkerheten bedre, samtidig som at prosjektet vil bidra til bedre flomsikring av Ålen sentrum.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Bekymret: Rådmann Marius Jermstad i Holtålen var bekymret for at Ålen sentrum måtte tåle nok en sommer og vinter med anleggsarbeider da Adresseavisen møtte han for et år siden. Foto: GEIR TØNSET