En av de siktede, en 43-åring, har forklart at han ikke var til stede da avdøde mistet livet, og ble besluttet løslatt av tingretten. Avgjørelsen ble anket og Frostating lagmannsrett besluttet at han skulle varetektsfengsles i fire uker, de to første med brev- og besøksforbud og isolasjon.

Det er hjemme hos denne mannen at klær med blod ble funnet. Ifølge kjennelsen vil det ta tre til fire uker å få analysert blodet.

Usikker på tidspunkt

43-åringens forsvarer Kjell Horseng mener at blodet i leligheten kan forklares med at en av de andre siktede kom løpende hjem og fortalte om en stor slåsskamp. Han mener blodsporet også kan ha andre forklaringer.

I kjennelsen fra lagmannsretten står det ikke er fullt samsvar mellom forklaringene til de siktede, og at politiet ikke har fått verifisert i tilstrekkelig grad om den siktede 43-åringen faktisk kjørte hjem fra åstedet klokken 00.50, før voldsutøvelsen hadde skjedd.

Grov kroppsskade

Det var rundt klokka 04.30 natt til lørdag at politiet ble varslet av AMK-sentralen om en skadd mann i Lånke. Da politiet kom på stedet var mannen i 20-årene død.

Politiet mener en bålplass ved et skogholt i Lånke er åstedet.

- Vi antar at ugjerningen har skjedd utendørs. Så vidt vi vet så har de alle oppholdt seg utendørs hele tiden under sammenkomsten. Det sentrale åstedet er en grillplass hvor man kan tenne opp bål og sitte rundt, sa etterforskningsleder Eivind Guldseth ved Stjørdal lensmannskontor onsdag.

De fire mennene er siktet for grov kroppsskade med døden til følge, eller medvirkning til dette. Strafferammen er på 15 år. Alle de fire siktede nektet straffskyld etter siktelsen under fengslingsmøtene mandag.

Kripos i arbeid: Helt til høyre i bildet står teltet over det som etter politiets mening er det sentrale åstedet, grillplassen i skogholtet. Foto: Aagot Opheim