Thomas var på vinterferie hos besteforeldrene i Åfjord i Sør-Trøndelag forrige uke da onkelen hans kom opp med det noe spesielle forslaget til hvordan han kunne trekke tannen sin.

Selv var han skeptisk til å trekke tanna, men den måtte ut før han skulle reise hjem til Øygarden i Hordaland, hvor han egentlig bor.

- Broren min tenker litt kreativt. Han finner på mye rart. Jeg er vant med det, forteller Lene Melås Hellesøy, som er mor til Thomas, til adressa.no.

- Veldig skummelt

Forslaget til broren var å feste tannen med en hyssing til den radiostyrte bilen til Thomas. Han selv hadde kontroll på spakene da det hele skulle skje.

- Jeg synes først det var veldig skummelt. Onkelen min knyttet fast tråden til tanna mi, og da var det bare for meg å kjøre bilen i full fart, og plutselig var tannen ute. Det gjorde ikke vondt i hele tatt, og det gikk fint, sier Thomas til NRK Hordaland, som først omtalte saken.

I tillegg til å ha blitt omtalt på NRKs nettsider, har klippet blitt vist på NRK Super. Klippet har også blitt vist flere ganger på storskjerm i klasserommet på skolen hvor han er elev.

- Det går litt i hodet på han nå som han har blitt «kjendis», sier Lene Melås Hellesøy til adressa.no.

Fortsatt skeptisk

Selv om Thomas fortsatt er skeptisk til å trekke tenner, er han mer åpen for det nå, ifølge hans mor.

- Nå har han en løs tann igjen. Han ville jo da overgå det her. Vi foreslo at han kunne knyte en stein til tanna, så kaste den i sjøen fra ei bro. Men det ville han ikke gjøre, fordi da ville han miste tanna, sier hun.

Som onkelen er også Thomas litt kreativ i tankegangen, skal vi tro Melås Hellesøy.

- Thomas sa at han ikke ville ha vann i glasset neste gang han trakk ei tann, fordi da var det ikke mulig å legge pengesedler i glasset, forteller hun.