Praktlaksen veide 20 kilo. Foto: orklaguide.com

- Det var virkelig min dag i går, sier en overlykkelig Per-Ove Vebenstad på telefon til adressa.no. Han kunne glise stort etter å ha tatt en praktlaks på 20 kg.

Han og nevøen Mads var og fisket laks på Selbekkvaldet i Orkdal søndag kveld da han kjente et kraftig napp i fluefiskestanga.

- Jeg hadde nettopp satt på ei ny flue da jeg kjente at det nappet. Den ruset ut, og jeg oppdaget underveis at den ble bare større og større. Den var en ganske vilter krabat, og jeg var livredd for at jeg skulle miste den, forteller han.

Dette er trolig laksesesongens største fangst så langt.

Kraftig hjertebank

Den heftige kampen med lakseruggen varte i nærmere femti minutter ifølge de som etter hvert kom til valdet for å følge dramatikken.

- Jeg fulgte ikke så nøye med på klokka, men det var en flott fight. Jeg kjente at blodpumpa var på rett plass gitt. Til slutt ble laksen mer og mer kjørt, og jeg fikk den på land, sier Vebenstad, som er pensjonert fra Forsvaret.

- Det var flere gode hjelpere som kom med heiarop og gode råd underveis, forteller han.

Knuste rekorden

Den ivrige laksefiskeren er fra Averøya, men har bodd lenge på Rena. Det er tradisjon i familien Vebenstad å reise til Trøndelag for å fiske laks.

- Vi har reist til Trøndelag de siste ti årene, men dette valdet har vi aldri vært på før. Min tidligere rekord var 11 kilo, og den ble slått grundig. Det er jo en drøm. Det var helt uvirkelig å ta opp noe sånt med flue. Det er ikke alle forunt å oppleve noe sånt, sier han.

Det ble også konstatert fra eksperter på elvebredden at den 20 kilo tunge laksen var en sjeldent vakker eksemplar.

- Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre med ham. Hvis noen vil sponse meg for å få den stoppet ut, så hadde det vært flott, sier han.

Skal fiske i hele sommer

65-åringen har fisket laks hele livet, og nå som han er pensjonert blir det tid til mye laksefiske.

- Selv om jeg fikk en stor laks i starten på sesongen er det fortsatt motiverende å fiske. Nå skal jeg være her til mandag, og så kommer jeg tilbake igjen senere i sommer.

Han forteller at fangst egentlig er en bonus, og at det sosiale er det aller viktigste.

- Samboeren var også med, og hun var helt overveldet. En kompis besøkte meg i campen, og han sa jo at det måtte være en spøk. Laksefiske høres kanskje eksklusivt ut for mange, men dette er enkelt og sosialt for hele familien. Det er også veldig lærerikt for den oppvoksende generasjonen, sier Vebenstad.

Rune Krogdahl i Orkla fellesforvaltning forteller at han har sett mange større laks i sitt liv, men at dette var et prakteksemplar.

- Det var kanskje den fineste jeg har sett. Den var perfekt, sier han.

Ved midnatt starter årets laksefiskesesong, og Adressa.no vil veldig gjerne se fangsten din!

Skriv hvem som er på bildet, hvor det er tatt, og størrelsen på fisken. Husk at du må innhente samtykke fra de du tar bilde av.

Send inn dine laksebilder:

Instagram: #adressa

Tipstelefon: 07200

SMS/MMS: Kodeord TIPS til 07200

Epost: webred@adresseavisen.no