- Rema 1000 vil sørge for å gå i dialog med huseier og i samråd gjennomføre tiltak for å forhindre at slike ting skjer igjen, sier daglig leder Eivind Bustad i Rema eiendomsutvikler Nord til Adresseavisen.

Han mener det enten må settes opp autovern eller betongklosser på parkeringsplassen.

- Dette er en dypt tragisk sak, og vi håper at det går bra med gutten, sier Bustad.

Les mer: - Det er forferdelig at treåringen havnet i vannet

- Mange er berørt

Lørdag kveld havnet en personbil i elva Gaula ved Gimse bru i Melhus. En tre år gammel gutt satt inne i bilen da den trillet fra parkeringsplassen utenfor Rema 1000 og ned i elva.

Gutten ble sittende i bilen i 30 minutter før han ble reddet ut. Treåringen ble først sendt til St. Olavs Hospital og deretter til Rikshospitalet. Mandag opplyste sykehuset at tilstanden til gutten var alvorlig.

Ordfører i Melhus kommune, Jorid Jagtøien, forteller at mange har blitt berørt av hendelsen.

- Folk synes at det er en tragisk hendelse som har skjedd. Vi håper virkelig at det skal gå bra med gutten, sier Jagtøien.

- Det er en tragisk og forferdelig hendelse. Jeg oppfatter at folk er opptatt av og blitt berørt av saken. Det var mange som deltok i redningsarbeidet, sier rådmann Katrine Lereggen.

Les mer: Dette skjedde da bilen med treåringen havnet i vannet

Dialog med sykehuset

Politiet på Melhus har så langt ingen nye opplysninger i saken. De ønsker ikke å opplyse om håndbrekket på bilen var på før den trillet i elva. Men det er bekreftet at gutten satt fastspent i et barnesete.

- Vi avventer til vi får gjennomført tekniske undersøkelser, sier lensmann Monika Brækken tirsdag formiddag.

Hun antar at undersøkelsene vil bli gjennomført torsdag denne uka.

Lensmannen vil i løpet av tirsdagen ha en dialog med Rikshospitalet om tilstanden til treåringen.

- Jeg har ikke selv vært i kontakt med de pårørende ennå, sier Brækken, som bekrefter at den berørte familien er bosatt i Melhus.

Foto: Morten Antonsen
Foto: Børge Sved
Lensmann i Melhus, Monika Brækken, avventer tirsdag ettermiddag oppdatering fra Rikshospitalet på tilstanden til den tre år gamle gutten.