Søndag ble det satt en ny verdensrekord på et jorde på Ørland. Stormesterne Simen Agdestein og Niclas Huschenbeth fra Tyskland duellerte på det største sjakkbrettet i verden.

«Brettet» måler hele 80 ganger 80 meter, og det ble Agdestein med hvite brikker som gikk av med seieren.

- Vi gjennomførte med glans, det gikk veldig bra. Vi var svært heldige med været, det begynte å regne omtrent akkurat da den svarte kongen ble satt sjakk matt, sier Hallgeir Grøntvedt, prosjektmedarbeider på Ørland kultursenter, til Adresseavisen.

foto
Brikkene i partiet ble blant annet spilt av levende hester og bønder fra Bjugn og Ørland. Foto: Pål Åge Røstad/Flexidrone

Verifisert av lensmann

Ingen fra Guinness var til stede, men lensmannen i Ørland og Bjugn sto for den offisielle verifiseringen av verdensrekordforsøket.

Dermed bør «brettet» bli anerkjent offisielt som det største i verden.

Les også: Sliter med å skaffe nok betongarbeidere på Ørland

Mange tilskuere

Grøntvedt sier at rundt 600 mennesker tok turen for å se partiet, som ble fullført på cirka halvannen time

- Spillerne hadde 45 minutter hver på klokka, men vi måtte jo stoppe klokkene hver gang en brikke skulle flyttes, siden det ofte tok litt tid, sier Grøntvedt.

«Brikkene» ble blant annet spilt av fire levende hester, erkebiskop Olav Engelbrektsson og bønder fra Bjugn og Ørland.

foto
Simen Agdestein (midten i hvitt) gikk av med seieren.

Vil beholde rekorden

Den gamle rekorden for verdens største sjakkbrett var på 5,89 ganger 5,89 meter, så ørlendingene hadde flesket ordentlig til med et «brett» på 80 ganger 80 meter.

- Jeg sa til Simen (Agdestein) og Niclas (Huschenbeth) at hvis noen slår dette, så kommer vi til å hente dem tilbake og gjøre det enda større. Vi skal ha den rekorden, ler Grøntvedt.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter