I halv ett-tida natt til mandag ble Line Horten vekket av at noen ringte på dørklokka til boligen som ligger i Høefeltet i Meråker.

- Brannmannskapet sa at det hadde gått et jordskred nedenfor huset vårt. De ba oss følge litt med i tilfelle det skulle komme flere skred, sier hun.

- La oss til å sove

Brannvesenet ringte litt senere på natta og fortalte at de hadde undersøkt stedet, og at det ikke var fare for at det ville komme noe mer skred.

Se oversikten: Disse veiene er stengt i Trøndelag

- Da la vi oss til å sove, sier Horten.

Familien som består av to voksne og to barn flyttet til boligfeltet for ett år siden. De to barna sov gjennom besøket fra brannvesenet, og våknet heller ikke av helikopteret som kretset over boligfeltet. De har ikke opplevd noe utglidning av masser i skråningen før.

- Vi så nedover skråningen at noe hadde skjedd, men ble ikke spesielt urolig. Det var mer ubehagelig at det ble banket på døra om natta. Det føltes ikke spesielt skummelt, sier hun.

Brannvesenet ringte på døra til Line Horten og hennes familie i natt. De ønsket å fortelle om skredet som hadde gått nedenfor huset. Foto: eirik mjøen

- Ikke sett skredet i dagslys

Skredet fører ikke til noen konsekvenser med tanke på samferdsel. Det er fullt mulig å kjøre ut av boligfeltet ifølge Horten.

Horten understreker at hun ikke har fått sett på skredet i dagslys. Hun dro rett på jobb mandag morgen.

- Det er kanskje derfor jeg er så rolig, sier hun lattermildt.

- Jeg tror ikke det blir verre, fordi nå blir det kaldere i lufta og det hjelper jo på, sier hun optimistisk.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.