Under en formell markeringen i Hangar 5 på Værnes fredag overtok oberst Håkon Warø lederansvaret for HV-12 og Værnes garnison fra Ebbe Deraas, som har vært en markant og synlig forsvarsleder i Midt-Norge.

Deraas, som nå blir pensjonist i forsvaret, går nå over til en sivil karriere der han skal jobbe med rådgiving når det gjelder beredskap og sikkerhet.

- Fremoverlent

Etter å ha inspisert troppene som sto oppstilt fredag ble Deraas formelt løst fra oppgaven av generalinspektør for Heimevernet, Tor Rune Raabye.

- Oberst Deraas har ledet distriktet på fremragende måte og fått det opp på et meget høyt nivå.. Han har tenkt stort og vært fremoverlent. Ikke minst har han vært en pådriver for trening sammen med våre allierte og dermed bidratt til på få den amerikanske avdelingen hit, sa Raabye før han takket for innsatsen.

Glad for å tiltre

Han overlot deretter kommandoen for HV-12 og Værnes garnison til Håkon Warø. Warø, sier han er glad og ydmyk for å kunne starte i jobben. Han løste opp stemningen med en meget kort tale til troppene, der han avsluttet med å si:

- Jeg vil ikke starte som sjef med å stå mellom HV-12 og maten, så nå går vi og spiser.

Her kan du lese mer om hvordan Warø ser på å overta jobben som distriktssjef i Heimevernet. Warø, som kommer fra Hæren, har blant annet har ledererfaring fra jobben som sjef for 2. bataljon i brigaden i Nord-Norge. Han har også fire år bak seg på utveksling i det amerikanske marinekorpset, før han begynner i jobben på Værnes.