En mann kontaktet en politipatrulje i Verdal om tyveri av bilen sin. Akkurat da kom bilen, en blå Mazda 323, kjørende. Politiet hengte seg på hjul, men punkterte etter få meter da de kjørte inn i en kantstein.

Dermed var kjøreturen slutt, dekket på patruljebilen ble punktert og felgen ødelagt, ifølge operasjonsleder Rune Reinsborg ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

Fant ikke bil, men hasjplanter

Bilen var altså søkk vekke. Men de to passasjerene i bilen var ikke borte. De ble observert da de hoppet ut av den stjålne bilen, og da politiet oppsøkte disse to personene på en adressa på Verdalsøra ble det funnet to hasjplanter, opplyste operasjonsleder Ulf Bertil Wiseth til adressa.no.

Eieren av leiligheten ble anmeldt for besittelse av de ulovlige plantene. De to som ble observert og som ledet politiet til leiligheten med plantene var kun på besøk.

Men ennå var ikke den blå Mazdaen på plass. Bilen som helt tilfeldig dukket opp idet eieren fortalte politiet om forsvinningen.

Ny tilfeldighet

–Dere er sikre på at det var et tyveri?

–Det var høyst reelt, ja, selv om det var litt tilfeldig at den kom akkurat da politiet ble varslet. Den formelle anmeldelsen kom først natt til tirsdag, opplyser Reinsborg.

Tirsdag kveld fikk en patrulje øye på bilen igjen.

–Også denne gangen helt tilfeldig. Patruljen fulgte etter bilen, som svingte inn på en bensinstasjon, forteller operasjonsleder.

Der ble føreren, en mann i 40-årene, pågrepet.

–Han er nå på legevakten, fremstilt for prøvetaking, med mistanke om ruspåvirkning, opplyser Reinsborg.