Lørdag 13. april la en kvinne fra Leinstrand, sør for Trondheim, 20 invitasjoner i den røde, lokale postkassen fra Posten.

Invitasjonene som var sendt til familie og venner var til et gullbryllup hun og ektemannen arrangerer. Da hun mandag denne uken fikk vite at brevene ikke hadde kommet frem til de inviterte, ante hun ugler i mosen.

Ble ikke hentet

Etter et besøk på den lokale Bunnpris-butikken, fikk hun vite at Posten hadde sluttet å hente brev i den røde postkassen hun har brukt i over 30 år. Da betjeningen tipset om at brevene fortsatt kunne befinne seg i den røde boksen, gikk hun selv for å se om de lå igjen.

- Jeg kikket ned i postkassen for å se om de var hentet, og det var det ikke. Brevene lå heldigvis i en plastikkpose, så jeg fikk fisket dem ut igjen, sier kvinnen til adressa.no

- Helt bak mål

Hun sier videre at de var var heldige med at invitasjonene ble sendt ut såpass tidlig. Hvis ikke kunne det gått verre med den planlagte festen.

- Posten har et uttrykk om at posten skal frem og det har de sviktet på totalt. Jeg synes det er helt bak mål og jeg tror ikke det bare er vår postkasse det er snakk om.

Rutinesvikt

Pressesjef i Posten, Hilde Ebeltoft Skaugerud, sier til adressa.no at denne postkassen ikke lenger er i bruk og beboerne skulle ha fått beskjed om dette. Hun opplyser også at den skulle vært fjernet.

- Her har det skjedd en rutinesvikt, men hvorfor har jeg ikke klart å finne ut av foreløpig, sier hun.