Flere butikker Trønderavisa har snakket med melder om omsetningsrekord i forbindelse med militærøvelsen «Cold Reponse».

- Besøket av soldater som handler kioskvarer og drivstoff overgår all forventning, og vi har besluttet å holde døgnåpent under hele øvelsen, sier Sigurd Barlien på Statoil Spillum i Namsos til Trønderavisa (for abonenter).

Bensinstasjonen er ikke alene om å sette omsetningsrekord. Grande gård i Overhalla, Heia Gjestegård i Snåsa, Føllingstua i Steinkjer og Joker Sprova melder også om ekstra mange kunder.

Daniel Schower fra Pennsylvania, USA hadde aldri hørt om brunost før han kom til Norge.

- Hjemme går det i tykke vafler med sirup, peanøttsmør og syltetøy, men du verden så gode de norske vaflene med brunost er, sier han til avisa.

Forsvaret har regnet ut at det i løpet av militærøvelsen vil bli lagt igjen mellom 70 og 100 millioner kroner til lokalt næringsliv.

Bortvist fra asylmottak på Vikhammer

Sent onsdag kveld fikk politiet melding om bråk ved asylmottaket på Vikhammer, skriver Malvikbladet.

Politiet rykket ut og kom over en mann ved asylmottaket som var så utagerende at han var uønsket på stedet.

- Det var en 20 år gammel mann av utenlandsk opprinnelse som ikke bor på asylmottaket. Så vidt vi kjenner til skal vedkommende bo i en campinghytte på Vikhammer, sier lensmann May Hoås ved Malvik lensmannskontor til avisa.

Mannen ble satt på toget til Trondheim, der han skulle ta inn hos en kompis.

Narkoaksjon på skole i Meldal

Tirsdag var lokalt politi med bistand fra Trondheim på Meldal videregående skole for å lete etter narkotika, skriver Avisa Sør-Trøndelag.

En narkohund deltok i aksjonen, men det ble ikke gjort noen funn på skolen.

- Vi ønsker å gjennomføre slike kontroller på videregående skoler i distriktet, sier Randi Fagerholt, etterforskningsleder ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor og lensmann i Meldal til avisa.

- Eldre blir utsatt for vold og overgrep

Det er ikke bare unge mennesker som blir utsatt for vold og overgrep, sier hjemmesykepleier Anne Kjærvik Sæther i Oppdal kommune sier til Oppdalingen.

- Det kan være snakk om trusler og vold, eller at man er godtroende og lurt av andre, sier Sæther. Eldre blir også utsatt for seksuelle overgrep og økonomisk kriminalitet.

Kjærvik Sæther tror mange ikke tør å fortelle om overgrepene. Derfor er det det nå blitt opprettet en egen nasjonal kontakttelefon som heter «Vern for eldre». Der kan eldre over 62 år ringe inn og be om råd eller hjelp, eller bare for å snakke med noen.

- Mange eldre kvier seg for å fortelle noen at de for eksempel er blitt lurt for penger. Det kan være totalt fremmede som har lurt dem eller nære slektninger. Skammen over ha å blitt ført bak lyset, at man kanskje føler seg dum, gjør det utrolig vanskelig for eldre å varsle andre eller kontakte politiet.

Telefonnummeret til kontakttelefonen er 800 30 196. Telefonen er åpen alle hverdager mellom 09.00 og 15.00.

Kan bli flere filminnspillinger på Oppdal

Etter tre uker i fjellbygda, hadde teamet bak filmen «Børning 2» siste filmdag i Oppdal torsdag. Innspillingen ble avsluttet med statistfest der det ble vist klipp fra den kommende filmen, skriver Opp.

- Vi surfer på engasjementet her i Oppdal. Bilfilm er alle gutters drøm det, og alle jenters drøm, sa regissør Hallvar Bræin til de frammøtte.

Daglig leder i Nasjonalparken Næringshage sier til Opp at et utenlandsk filmselskap snuser på muligheten for å spille inn en grøsser på Innset, men at de fremdeles jobber med finansieringen.

- Men får de den på plass, er det duket for tre måneder med innspilling sommeren 2017. I følge produsenten er drømmen å hente inn Colin Farrell til filmen. Kristoffer Hivju er også aktuell.

Kinoen i Kimen har nådd målet

Den nye kinoen i Stjørdal i Kimen kulturhis har solgt 75 000 billetter på sju måneder, skriver Stjørdalens Blad.

Kinoen har dermed passert Trondheim Kinos målsetning for årlig besøk.

- Vi er utrolig glade for den suksessen Kimen kino har og den måten folk i Stjørdal og nærområdet støtter opp om kinotilbudet. Vi har lagt mye arbeid i å lage en god kino, sier kinodirektør Arild Kalkvik i en pressemelding.

Kinoen i Kimen er den desidert største i Nord-Trøndelag, med om lag 400 flere solgte billetter i februar måned enn i Verdal og Steinkjer. I februar solgte Kimen kino 12 126 billette, noe som er besøksrekord fo en enkelt måned.