Med en annen hudfarge opplevde trønderrockeren Chand Thorsvik selv rasisme både i ungdomstiden og i voksen alder.

– Det er klart jeg har kjent på denne siden selv. Derfor er det en selvfølge at jeg stiller opp for verdalssamfunnet og fronter kampen mot rasisme. Vi må ha respekt for hverandre og ta vare på våre medmennesker, sier Thorsvik til adressa.no.

Tre er siktet

Torsdag ettermiddag arrangeres det fakkeltog for et trygt Verdal. Maren Veie og Rosvoll og Oda Aksnes Hagen reagerte med avsky etter overfallet. De bestemte seg derfor for å arrangere et fakkeltog for å støtte Jacob og for å vise motstand mot blind vold. Så langt har nesten 600 personer sagt at de kommer til fakkeltoget på arrangementets Facebook-side.

Tre personer er siktet etter overfallet, men de erkjenner ikke straffskyld.

Trist at det skjer

Som MOT-ambassadør jobber Chand mye med de samme verdiene som Verdals-ungdommen vil ha frem i forbindelse med kveldens fakkeltog. Han skriver også om samme tema i mange av tekstene sine.

– Denne hendelsen preger meg både som artist og menneske. Derfor vil jeg gjerne bidra. Dette er et tema som har vært med meg lenge i tekstene jeg skriver. Det er trist at slike ting skjer.

Chand ble kjent for det norske folk da han vant X-factor på TV2 i 2009. Han er født i India og ble adoptert til Norge bare ti måneder gammel.

– Det er spesielt bra at det er ungdommen selv som tar initiativ til fakkeltoget. Det viser at det er tak i ungdommen og at de tar dette på alvor. Det er flott å se.

Skrev låt etter drap

Chand vet ikke helt hva han skal synge i forbindelse med kveldens fakkeltog

– Det blir kanskje en låt jeg skrev etter drapet på Benjamin Hermansen. Den låten heter «Ville, vakre verden». Det kan også ble låten «Alle mot en» som jeg skrev i 2003. Jeg ser i hvert fall frem til kveldens arrangement, sier Chand Thorsvik.