De fire mennene fra Litauen er alle siktet for å ha skadet en landsmann slik at han døde av skadene natt til lørdag. Sør-Trøndelag tingrett mente at det bare var skjellig grunn til å tro at tre av de fire hadde gjort seg skyldig i grov kroppskade som førte til at mannen i 20-årene døde.

Varetektsfengslet i to uker

Nå har lagmannsretten behandlet spørsmålet om varetekt for den fjerde mannen etter anke fra påtalemyndigheten. Han blir varetektsfenslet i to uker med brev- og besøksforbud. De tre andre ble varetektsfengslet i fire uker, med brev og besøksforbud i to av ukene.

Retten mente det er viktig av hensyn til etterforskningen at de fire ikke får snakke med hverandre. De fire har interesse av å tilpasse forklaringene sine, mente retten.

Forlot selskapet før de andre

Mannen som først ble løslatt, ble pågrepet i boligen han delte med avdøde og to andre av de siktede i Stjørdal sentrum. Han har forklart at han forlot de andre en snau time etter midnatt.

Mennene er siktet for å ha medvirket til at avdøde er påført skader slik at han døde, sa aktor Anita Ravlo Sand i forbindelse med fengslingsmøtet mandag.

De er alle siktet for brudd på paragraf 274 i straffeloven om grov kroppsskade, med en strafferamme på 15 års fengsel. Statsadvokat Per Morten Schjetne i Trøndelag statsadvokatembete sier til NTB at etterforskningen vil vise om siktelsen går fra paragraf 274 til paragraf 275, drap.

Det var rundt klokka 04.30 natt til lørdag at politiet ble varslet av AMK-sentralen om en skadd mann i Lånke. Da politiet kom på stedet, var mannen i 20-årene død.

Kripos på plass onsdag

Onsdag ettermiddag var Kripos på plass i Stjørdal for å undersøke åstedet ved en grillplass ved gården i Lånke der den ene siktede bodde. Politiet mener det var her ugjerningen skjedde. Et større område er sperret av med politibånd. I tillegg har politiet satt opp et telt over grillplassen.

- Teltet er slått opp for at spor ikke skal forsvinne på grunn av været, forklarer etterforskningsleder Eivind Guldseth ved Stjørdal lensmannskontor.

Kriminalteknikerne fra Kripos jobbet på stedet utover onsdagskvelden. De blir i Stjørdal også arbeidsdagen torsdag.

- Kripos skal hjelpe oss med å utnytte sporene best mulig, slik at vi får oppklart saken, sier fungerende lensmann Tore Sparby.

- De bistår oss med det kriminaltekniske og hjelper oss med å utnytte de funnene vi har gjort, sier Sparby. Han forteller at kriminalteknikerne tar med seg funn tilbake til Kripos for å undersøke dem nærmere.  Lensmannen vil ikke si noe om hvilke kriminaltekniske funn det er snakk om.

- Kripos har folk med flere års erfaring i tunge saker. Vi ønsker oss å benytte oss av den erfaringen og kunnskapen. De er her for å vurdere funnene og tolke sporene.

Politiet har sperret av et stort området ved gården. Grillplassen der det skal ha skjedd ligger i bakgrunnen. Foto: Aagot Opheim