I et følelsesladet innlegg spurte han de av delegatene  som gikk sterkest ut mot forslaget om innføring av ny liturgi for likekjønnende, om de hadde tenkt over hvordan ulike utsagn kunne bli oppfattet av mennesker med en annen kjønnsidentitet.

- Jeg er transperson og Gud har skapt meg som den jeg er. Gud er veldig fornøyd med det han har skapt, sa 22-åringen, som høstet spontan applaus for innlegget.

Han var ikke alene om å reagere på innholdet av enkelte av innleggene. Andre karakteriserte det som ble sagt som «krenkende om homoseksuelle».

- All dritten fra talerstolen

- Hvorfor tok ordet og fortalte om din kjønnsidentitet?

- Jeg hadde delvis bestemt meg allerede lørdag, men det som endelig utløste det var all dritten fra talerstolen. Jeg respekterer fullt ut andres standpunkter, men hver enkelt må tå ansvar for hvor listen legges, og en del av det som ble sagt overtrådte den grensen, sier Ramstad Døsvik, som ble valgt inn i Nidaros bispedømmeråd i fjor høst.

Da Adresseavisen snakker med han en halvtime etter innlegget er han fortsatt litt skjelven.

Sløyfe med regnbuefarger

- Alle vennene mine og arbeidskollegene kjenner til min kjønnsidentitet, men det koster selvsagt å stå fram som transperson direkte på landsdekkende TV (TV2 Nyhetskanalen sendte debatten direkte. red. anm.),  sier Ramstad Døsvik, som har pyntet seg med en tversoversløyfe med regnbuefarger, det mest brukte symbolet for homofile og lesbiske.

Han studerer tegnspråk og tolking ved Høgskolen i Sør-Trøndelag.

- Det han gjorde i dag var fantastisk, sier biskop Tor Singsaas, som er imponert over den unge kirkemøtedeltageren, som er blant de aller yngste delegatene.

Han er enig med 22-åringen at enkelte av innleggene både var «på og også over streken».