– Jeg fikk beskjed om å ringe til akuttmottaket, men det var jo der jeg var, sier Egil Langø til Adresseavisen.

Lørdag 25. juni rundt halv fire glapp øksa for ham da han var ute og hugde ved på hytta ved Våvatnet. Øksa traff høyrefoten hans og lagde et dypt kutt.

Sammen med kona bandasjerte Langø foten så godt han kunne, tok en pose rundt og kjørte til akuttmottaket i Orkdal. Der var det imidlertid ikke så lett å få behandling.

– Hun som tok imot meg sa jeg måtte ringe for å stille meg i kø. Hun hjalp en annen mann da, så hun virka litt stressa og snudde bare ryggen til oss etter å ha sagt det, sier Langø.

Les også: Timevis i kø hos legevakta

Tre timer

Langø gikk deretter ut og ringte legevaktnummeret 116117, der han fikk beskjed om at han kunne få behandling rundt klokka 19, altså tre timer senere.

– Da hoppet vi i bilen og kjørte mot Trondheim. Jeg måtte prøve et par ganger før jeg kom til riktig sentral, men da jeg først kom gjennom fikk jeg tid med en gang, sier Langø.

Ved legevakta i Trondheim fikk han behandling raskt, og det rundt sju centimeter lange kuttet ble sydd. Resultatet ble ni sting.

Les også: Legevakta strammer inn rutinene

Mange pasienter

Kristin Riseth er assisterende leder ved akuttmottaket ved Orkdal sykehus. Hun sier at på det tidspunktet Langø kom dit, var det svært travelt.

– I løpet av en halvtime fra klokka 15.34 kom det fire pasienter som alle måtte legges inn. Så det kan hende det var flere skader som var mer alvorlige da.

Hun understreker at hun ikke kjenner saken selv og uttaler seg på generelt grunnlag, men sier det vanlige i slike tilfeller er å henvise til legevakta, som ligger i samme bygg og har bedre bemanning.

– Siden det var så hektisk, kan det hende vi ikke fikk kommunisert dette ordentlig.

Riseth sier den lengste tiden man kan vente med å sy slike sår er seks timer. Hun oppfordrer også Langø til å sende inn en klagemelding hvis han føler seg dårlig behandlet.

– Vi vil gjerne snakke med han selv, slik at vi kan ta opp dette internt, sier Riseth.

Følg Adresseavisen på  Facebook,   Instagram  og  Twitter .

Dette såret fikk Egil Langø da han hugde seg i foten ved et uhell. Foto: Privat