En mann i 20-årene døde på stedet etter at en varebil kjørte inn i en folkemengde, og en mann i 30-årene er siktet for uaktsomt drap.

Mellom klokken 12 og 13.30 mandag ettermiddag vil politiet være til stede i Kongens gate i Steinkjer, der påkjørselen skjedde.

Hensikten med dette er å svare på spørsmål og å motta eventuelle opplysninger publikum måtte sitte på, skriver politiet på Twitter.

– Dramatisk hendelse

Operasjonsleder Trond Volden ved Trøndelag politidistrikt sier til Adresseavisen at dette har vært en dramatisk hendelse i et lokalsamfunn.

– Det kan være at folk har en del spørsmål til politiet, eller at de har opplysninger i saken eller kjenner til andre ting som politiet burde visst om, sier Volden.

– Vi vet enkelte har en høy terskel for å ringe politiet, og vi ønsker å gjøre denne terskelen så lav som mulig, sier han.

– Opplever dere at det er frykt eller usikkerhet blant folk som følge av hendelsen?

– Nei, vi har ikke noen opplevelse av det. Dette er for å svare på spørsmål som folk måtte ha. Det er også viktig at alle opplysninger i saken kommer frem, sier Volden.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) opplyser også at trusselbildet ikke er endret etter hendelsen i Steinkjer, ifølge NTB.

Den midlertidige bevæpningen er likevel opprettholdt.

– Det har vært en vurdering i dag tidlig hvor det ble besluttet å videreføre bevæpningen. Det er tidlig i etterforskningen og fortsatt spørsmål som skal avklares. Det vil blir gjort en ny vurdering i morgen, sier stabssjef Lars Aune i Politidirektoratet til NRK.

Bilder eller video

Trond Volden sier at det kommer til å være en uniformert patrulje fra politiet til stede i Kongens gate, og at de skal svare på de spørsmålene de har mulighet til å svare på.

Volden sier at de også ønsker å komme i kontakt med folk som har opplysninger om ting som har skjedd både før, under og etter hendelsen.

– Vi er selvsagt også interessert hvis folk har bilder eller video, som de ikke har gått til politiet med tidligere. Selv om det kan oppfattes som uinteressant, så kan det være viktig i etterforskningen, sier han.