SISTE: Vi fulgte politiets pressekonferanse direkte.

Politiet i Trøndelag mottok natt til mandag melding om at et barn var bragt inn til lege med alvorlige skader. Det var barnevernet som kontaktet politiet i 03.00-tiden på natten og informerte sin mistanke om at barnet var blitt utsatt for vold. Dette skjedde etter at legen som tok imot barnet slo alarm. Hendelsen skal ha skjedd i Namdal. Det skriver politiet i Trøndelag i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Barnet ble sendt til St. Olavs Hospital med kritiske, livstruende skader.

Sitter i politiets varetekt

Barnets mor og stefar er nå pågrepet i saken og siktet for brudd på straffelovens paragraf 274 - grov kroppsskade.

De to siktede sitter i politiets varetekt og har fått oppnevnt forsvarere. Det er gjennomført og skal gjennomføres flere avhør, opplyser politiet videre. Ifølge forsvarerne, så nekter de to pågrepne straffskyld.

foto
Foto: Bjørn Tore Ness/Namdalsavisa

Kripos skal bistå

Kripos bistår i etterforskningen og det er opprettet en etterforskningsgruppe som undersøker saken. Politiet håndterer saken i samarbeid med barne- og familieteamet i politiet, ifølge pressemeldingen.

Politiet holder pressekonferanse om saken på politistasjonen i Namsos i dag klokken 17.00. Det er lensmann og driftsenhetsleder Svenn Ingar Viken i Namsos og Fosnes som leder etterforskningen sammen med politiadvokat Amund Sand.

foto
Politiadvokat Amund Sand opplyser at ingen av de siktede vil bli fremstilt for varetektsfengsling av politiet i dag. Bildet av Sand er tatt ved en tidligere anledning i Sør-Trøndelag tingrett.

Adresseavisen har vært i kontakt med politiadvokat Sand. Han opplyser i en sms at ingen av de siktede vil bli fremstilt for varetektsfengsling av politiet i dag. Om dette eventuelt vil skje senere - det vil han ikke kommentere før under dagens pressekonferanse.