Bilsjef Fred Nilsen i trondheimspolitiet forteller at lovens lange arm var godt forberedt på snøfallet som rammet Trøndelag i morgentimene onsdag.

- Vi var ferdig med omleggingen til vinterdekk for to uker siden, og de bilene som skulle ha piggdekk la enten om i går, eller i løpet av morgenen onsdag, sier Nilsen til adressa.no.

Mange uhell

Imidlertid var det mange innbyggere som ikke hadde tatt like gode forholdsregler, og svært mange kjøretøy var å finne i grøftekantene utover formiddagen.

Redningsselskapene har opplevd telefonstorm, busser og biler har sett seg nødt til å bruke alternative ruter, og politiet har fått flere titalls meldinger om trafikkuhell koplet til vinterføret.

- Måtte rykke før vi la om

Da måtte også politiet rykke ut med sommerdekk.

- Det ble litt kaos i morges, må jeg innrømme. Vi hadde planlagt å legge om til piggdekk på de siste bilene fra klokken 7, men det kom inn såpass mange meldinger at vi måtte rykke ut også med de bilene. De har nå kommet tilbake, og alle bilene er nå skodd for føret, sier Nilsen.

Politiet måtte rykke ut til flere trafikkuhell som følge av det glatte føret onsdag. Det er uvisst om politibilen på bildet kjører med sommerdekk.