Se bildene fra nattens brann i Levanger

Nødetatene rykket ut med store ressurser da det brøt ut brann i en fredet bygård i Kirkegata i Levanger natt til tirsdag.

Beboere i Levanger sentrum ble oppfordret til å lukke dører og vinduer for å hindre at røyk fra brannen skulle komme inn i andre boliger.

Det var synlige flammer i store deler av bygget. Foto: LEIF ARNE HOLME

Brannvesenet ble varslet klokken 01.29. – Da vi kom, var det fem som var savnet. Da var det fryktelig hektisk. Det var fokus på livreddende innsats. Det brant veldig godt, sier utrykningsleder Geir Engen i brannvesenet. Klokka 03.38 kunne politiet melde på Twitter at alle beboere var gjort rede for.

Tirsdag morgen i 6-tida var det fremdeles mye røyk fra stedet. Foto: leif arne holme

Ifølge politiet skal brannen ha startet i en leilighet i den ene bygården og spredt seg raskt til den andre bygården. Årsaken til brannen er ikke kjent.

Innsatslederen tok imot beskjeder fra sine medarbeidere. Foto: LEIF ARNE HOLME

– Brannen har levd i sin egen verden fra start, det er et gammelt bygg med mange kriker og kroker. Det har vært vanskelig å komme til, opplyste innsatsleder Marie Fossen Bredeli på stedet.

Den ene bygningen ble svært hardt rammet av flammene. Foto: leif arne holme

Tirsdag morgen er det ikke mye igjen av bygningsmassene. Området er sikret med mannskap og sperrebånd.

Brannvesenet fikk travle timer. Foto: LEIF ARNE HOLME

Det var åtte beboere i de to bygårdene som brant, mens den tredje bygningen ble evakuert på grunn av fare for spredning. Det er ikke meldt om personskader.

Foto: leif arne holme

Innsatsleder Torstein Hansen har følgende statusoppdatering klokka 08: – Brannvesenet har kontroll, men det er fortsatt flammer innvendig i bygningen. Det er en gravemaskin som skal ta ned seksjoner slik at brannvesenet får kommet til der det brenner, sier han.

– Brannvesenets intensjon er å rive minst mulig, men rive det som er nødvendig for å slukke dette totalt, sier innsatsleder Hansen.