Kyllingfjøsene ble satt opp i 2008 på Skarland Industriområde, cirka 2,5 km fra kommunesenteret på Høylandet.

- Byggene selges som de står, og det er opp til kjøperen hva de kan brukes til, sier Knut-Ove Lillemoen i Eiendomsmegler 1.

Les også: 100 kyllingbønder ønsker sluttpakke

Måtte avvikle

Det var i 2008 at fire bønder på Høylandet satte opp hvert sitt kyllingfjøs beliggende samlet på separate gårds- og bruksnummer på Skarland industriområde. Men nå har de besluttet å selge bygningene etter at de måtte avvikle kyllingproduksjonen.

- Bygningsmassen selges i utgangspunktet samlet, men selgerne er åpne for et salg hver for seg. Hvert bygg er på 1000 kvadratmeter og inneholder forrom med mottak/lager samt kontor. Selve kyllingfjøset har bruttoareal på cirka 982 kvadratmeter, med takhøyde cirka. 2,7 meter til møne og cirka 4,80 til raft. Alle bygninger har port i begge ender, opplyser Lillemoen.

Det er også et felles servicebygg med et bruttoareal på 120 kvadratmeter inkludert i prisen. Da får du et servicebygg med kjøkkeninnredning, oppvaskmaskin, kjøleskap og komfyr. Det er også to dusjrom for begge kjønn samt toalett.

Les også: Får ikke levere kylling neste år

- Framsynte bønder

Høylandet, som er mest kjent for å arrangere revy-NM annethvert år, har også tidligere måtte legge ned kjøttproduksjon med tomme fjøs som resultat. Hållingene var de første som på 1990-tallet starter med struts i Norge, men slo seg selv konkurs etter at de ble utkonkurrert av billigere namibisk strutsekjøtt.

Nå er det altså kyllingfjøsene som står tomme etter at Nortura valgte å sentralisere produksjonen. Eiendomsmegleren medgir at dette var et noe spesielt salgsoppdrag

- Det var et spesielt og unikt oppdrag, sier Lillemoen, som mener de fire gårdbrukerne var fremsynte da de etablerte seg på et industriområde og ikke satt opp fjøsene på gårdene sine.

- De fire kyllingfjøsene kan selges samlet og hver for seg. Vi har hatt mange henvendelser, alt fra folk som har vurdert å demontere byggene og flytte de til et annet sted, til andre som ser muligheter der de står i dag.

Les også: Nortura kutter, Norsk Kylling øker

Mange muligheter

Lillemoen sier byggene har mange anvendelsesmuligheter.

- Lagerbygg og spedisjon er definitivt det mest aktuelle, men også småskala matproduksjon eller annen produksjon er et glimrende utgangspunkt, mener megleren.

foto
Slik ser kyllingfjlset ut innvendig. - Dette kan brukes til mange ting, sier eiendomsmegler Knut-Ove Lillemoen. Foto: SMN